Η Ferrari F40 του Alain Prost βγαίνει «στο σφυρί» (photos)


H Ferrari F40 που βρισκόταν στην κατοχή του Alain Prost τίθεται σε δημοπρασία για διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

  • ΦΩΤΟ: RM Sotheby's
  • 5/5/2023

Η Ferrari F40 έχει αποκτήσει πλέον θρυλικό status ανάμεσα στα σπορ αυτοκίνητα (κι όχι μόνο), και κάθε ένα από τα παραδείγματά του πωλείται ακριβά και σε μεγάλες δημοπρασίες ανά τα χρόνια.

Δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση το σασί υπ' αριθμό 83249, που βρισκόταν στην κατοχή του Alain Prost.

Ο 4 φορές πρωταθλητής βρέθηκε να οδηγεί για τη Scuderia το 1990, και φυσικά του δόθηκαν τα κλειδιά για το κατ' εξοχήν αυτοκίνητο της Ferrari τότε. 

Αυτό το αυτοκίνητο τίθεται τώρα σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby's.

Το σασί 83249 παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση μέχρι και σήμερα. Ο Prost είχε το αυτοκίνητο στην κατοχή από τα τέλη του 1989, όμως δεν το οδήγησε ποτέ, πουλώντας το άμεσα. 

Ο επόμενος ιδιοκτήτης του οχήματος, ονόματι Graham de Zille, οδήγησε αρκετά το αυτοκίνητο στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ συμμετείχε και σε ένα αφιέρωμα ενός περιοδικού για τα 50 χρόνια της Ferrari.

Το εν λόγω παράδειγμα πέρασε μετά από διάφορα χέρια, αλλά πάντα διατηρείτο σε καλή κατάσταση. Έχει πάρει και την έγκριση της Ferrari Classiche, πράγμα που σημαίνει πως φέρει ακόμα όλα τα αυθεντικά μηχανικά του μέρη, όπως είναι ο κινητήρας, το κιβώτιο ταχυτήτων και το αμάξωμα. Όσον αφορά τα ελαστικά, αυτά έχουν πια γράψει μία δεκαετία, αν και ο νέος ιδιοκτήτης θα λάβει ελαστικά του 2018.

Αυτή τη στιγμή, το αυτοκίνητο βρίσκεται στη Γαλλία, και αναμένεται να πωληθεί για περίπου 3,3 εκ. δολάρια, όταν γίνει η δημοπρασία στις 10-12 Μαΐου.