Αυτή η Lancia Delta Integrale κατασκευάστηκε μέσα σε 15 μήνες


Αν δεν μπορείτε να αγοράσετε μια πραγματικά Integrale μπορείτε να φτιάξετε μια από Lego!

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: LEGO
  • 30/10/2020

Μάλιστα σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν και πλεονεκτήματα. Την παρκάρετε όπου θέλετε (π.χ. στο γραφείο ή στην βιβλιοθήκη σας) και την διατηρείτε σαν καινούργια όσος καιρός και αν περάσει. Πάντως, ο δημιουργός του εν λόγω κιτ χρειάστηκε 15 μήνες για να σχεδιάσει και να τελειοποιήσει όλα τα κομμάτια από τα οποία δημιουργήθηκε αυτή η εξαιρετικής πιστότητας Lancia.

Πλέον τα Lego έχουν φτάσει σε τόσο υψηλό ποιοτικά σημείο που προσεγγίζουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό τον μικρό-μοντελισμό. Ο κατασκευαστής χρειάστηκε όλους αυτούς τους μήνες αφού συναρμολογούσε και αποσυναρμολογούσε τα κομματάκια για να τα επανασχεδιάσει και να αποδώσει την υψηλότερη πιστότητα διατηρώντας το βάρος χαμηλά.

Όπως βλέπετε το αμάξωμα έχει πολύ μεγάλη ακρίβεια στην λεπτομέρεια που αποτυπώνεται στους προφυλακτήρες, στα φωτιστικά σώματα, στην οροφή και σχεδόν παντού. Στο εσωτερικό υπάρχει επίσης αρκετή λεπτομέρεια όπως το χαρακτηριστικό τιμονάκι και τα όργανα στο ταμπλό. Σχετικά με το σασί ακόμη και το σύστημα διεύθυνσης πληροί την γεωμετρία Άκερμαν, ενώ το αμάξωμα βάφτηκε στο χέρι.

Στην περίπτωση που δεν έγινε αντιληπτό να πούμε πως το εν λόγω κιτ δεν πωλείται έτοιμο στο εμπόριο ώστε εύκολα και γρήγορα να ακολουθήσει κανείς τις οδηγίες και να το συναρμολογήσει. Απλά ο οποιοσδήποτε που πιάνουν τα χέρια του μπορεί να καταθέσει την δική του ιδέα. Έτσι, ένας τυπάκος χρησιμοποίησε κομμάτια από Lego Technic και Lego Creator που έφτασαν στο σύνολο τους τα 2.584! Άμα έχεις ελεύθερο χρόνο πολλά μπορείς να φτιάξεις. Ακόμη και μια Integrale!