Αυτή η Lancia Delta S4 Stradale κοστολογείται στα 850.000 ευρώ!


Η έκδοση δρόμου του αγωνιστικού του Group B έχει κατασκευαστεί λιγότερες από 100 φορές, γεγονός που την καθιστά δυσεύρετη

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 22/9/2020

Οι οχτακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ ακούγονται πάρα πολλά χρήματα για μια Lancia Delta του 1985. Τότε δηλαδή που η ιταλική εταιρεία με το βαρύ όνομα βρισκόταν στις δόξες της και πριν αρχίσει ο κατήφορος που την έχει περιορίσει σε ένα μόνο μοντέλο, το Ypsilon και αποκλειστικά και μόνο στην Ιταλία.

Το ωραίο εδώ είναι πως το συγκεκριμένο ποσό είναι απόλυτα δικαιολογημένο, μιας και η S4 Intregrale το μόνο κοινό που έχει με τις άλλες Delta είναι το όνομα. Και αυτό γιατί πρόκειται για την έκδοση δρόμου του ομώνυμου αγωνιστικού -σε αυτό οφείλει και την ανεπίσημη επωνυμία Stradale με την οποία είναι γνωστή- οπότε διαθέτει και όλα τα δομικά στοιχεία του τελευταίου.

Αυτό σημαίνει πως το πλαίσιό της είναι ένα χωροδικτύωμα και πως ο κινητήρας της είναι τοποθετημένος στο κέντρο προκειμένου να επιτευχθεί η ιδανική κατανομή του βάρους στους δύο άξονες και κατά συνέπεια τα καλύτερα δυνατά δυναμικά χαρακτηριστικά.

Ο τετρακύλινδρος των 1.800 κυβικών είναι διπλά υπερτροφοτούμενος, με μηχανικό υπερσυμπιεστή και turbo και εδώ αποδίδει 250 PS, δηλαδή τη μισή περίπου ισχύ σε σχέση με το θηρίο του Group B. Που την επιταχύνουν από στάση έως τα 100 km/h σε περίπου 6,0 sec και της εξασφαλίζουν μια τελική 225 χλμ./ ώρα.

Η συγκεκριμένη έχει μόλις 12.000 km στο κοντέρ, φυλασσόταν τα τελευταία δέκα χρόνια κάτω από απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες και βρίσκεται στην Ισπανία.