Αυτή η McLaren Elva είναι ζωγραφισμένη στο χέρι! (photos)


Ένας Γάλλος καλλιτέχνης μεταμόρφωσε τη McLaren Elva σε ένα μοναδικό έργο τέχνης, ζωγραφίζοντάς την με το χέρι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: McLaren Automotive, Hom Nguyen - Facebook
  • 21/10/2023

Μπορεί η παραγωγή της McLaren Elva να έχει ολοκληρωθεί, όμως αυτό δε σημαίνει ότι η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία την έχει... ξεχάσει. Η εταιρεία από το Woking αποκάλυψε μια μοναδική Elva, την οποία έχει «υπογράψει» ο Γάλλος καλλιτέχνης Hom Nguyen.

Το κατάμαυρο αμάξωμα της συγκεκριμένης Elva έχει διακοσμηθεί με χειροποίητα σκίτσα που απεικονίζουν ένα ανθρώπινο πρόσωπο που ξεθωριάζει προς το πίσω μέρος. Ο 52χρονος καλλιτέχνης είναι γνωστός για τα σύγχρονου στυλ σχέδια και τα αλληγορικά πορτραίτα του.

Η McLaren δεν έχει δώσει στο φως πολλά στοιχεία για τον ιδιοκτήτη του οχήματος, πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για έναν λάτρη της τέχνης από το Βιετνάμ. Στο πρότζεκτ συνεργάστηκαν η McLaren Special Operations κι η McLaren Ho Chi Minh City.

Θυμίζουμε ότι η Elva φέρει έναν twin-turbo κινητήρα V8 χωρητικότητας 4,0 L, ο οποίος παράγει 804 PS και 800 Nm ροπής. Η ισχύς διοχετεύεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη. Είναι μία από τις μόλις 149 μονάδες του μοντέλου που παράχθηκαν.

Σύμφωνα με την ίδια την αυτοκινητοβιομηχανία, η ολοκλήρωση του έργου διήρκησε τρεις ολόκληρες μέρες.