Αυτή η Mercedes-Benz 190E 2.5-16 Evolution II είναι ένα διαμάντι της αυτοκίνησης (photos)


Κάθε συλλογή που διαθέτει και τη Mercedes-Benz 190E 2.5-16 Evolution II είναι μία αξιόλογη συλλογή.

  • ΦΩΤΟ: Bring A Trailer
  • 1/9/2023

Η Mercedes-Benz 190E 2.5-16 Evolution II αποτελεί ένα από τα εμβληματικά αυτοκίνητα στην ιστορία της γερμανικής μάρκας, όντας κι ένα από τα πιο γνωστά και σπορ μοντέλα στην Ευρώπη τη δεκαετία του '90.

Ένα παράδειγμα αυτού του μοντέλου τίθεται σε δημοπρασία μέσω του site Bring A Trailer, στο Stamford του Κονέκτικατ.

Η Mercedes κατασκεύασε την 190E Evolution ως αντίπαλο στην BMW M3 Sport Evolution, και το 1990 ήρθε και η Evolution II από το εργοστάσιο της Στουτγκάρδης

Το ενδιαφέρον με τη δημιουργία των Γερμανών είναι πως φέρει επιλογές αρκετά αγωνιστικού τύπου, όπως πλήρως ρυθμιζόμενη πίσω πτέρυγα, spoiler στο πίσω παράθυρο, διογκωμένα φτερά πάνω από τους τροχούς, και μεγάλο splitter στο εμπρός μέρος.

Το αυτοκίνητο της αγγελίας είναι το #84 από τα 502 που κατασκευάστηκαν, και είναι βαμμένο σε χρώμα Blue Black Metallic, με ζάντες 17 ιντσών και ελαστικά Toyo Proxes R1R.

Κάτω από το καπό θα βρει κανείς ένας 4κύλινδρο κινητήρα 2,5 lt της Cosworth, μαζί με το AMG PowerPack που περιλαμβάνει νέα εισαγωγή αέρα, εκκεντροφόρους, ECU και εξάτμιση. Όταν κυκλοφόρησε, σε κατάσταση «του κουτιού» έφτανε τα 232 PS, με την ισχύ να μεταδίδεται στον πίσω άξονα μέσω ενός 5τάχυτου, μηχανικού κιβωτίου της Getrag.

Το εν λόγω παράδειγμα έχει κάνει 116.000 χιλιόμετρα, ενώ έρχεται μαζί με το αυθεντικό βιβλίο των οδηγιών χρήσης, τα έγγραφα με τα σέρβις που έχει περάσει και την άδεια κυκλοφορίας από την πολιτεία του Βερμόντ.

Πηγή: Bring A Trailer