Αυτή η Mustang είναι μία από τις ισχυρότερες ever


Πιάστε το στομάχι σας. Αυτή η Mustang αποδίδει 786 άλογα. Με την περιποίηση της Rush.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 12/2/2021

Μπορείτε να φανταστεί πως θα είναι η επιτάχυνση με μια Mustang που για την περίσταση αγγίζει το απόγειο των 786 ίππων; Ο λόγος για την Stage 3 εκδοχή της Mustang και το πιο άγριο πακέτο αναβάθμισης που προσφέρει ο αμερικάνικος βελτιωτής Roush Performance.

Η βασική βελτίωση που έχει γίνει στον πεντάλιτρο V8 είναι η αναβάθμιση του μηχανικού υπερσυμπιεστή από έναν αποδοτικότερο που σπρώχνει περισσότερο αέρα για να ανέβουν τα άλογα. Φυσικά έχουν γίνει αναβαθμίσεις και σε άλλα μέρη όπως στην αντλία ψεκασμού, στην πίεση των μπεκ κ.α. Ταυτόχρονα, υπάρχει ένα αναβαθμισμένο σύστημα ψύξης και ένα νέο σύστημα εξαγωγής.

Σύμφωνα με την Roush μετά την αναβάθμιση η Mustang Stage 3 χρειάζεται μόλις 3,6 sec για την επιτάχυνση των 0-60 m/h (ή 0-97 km/h) με το τέταρτο του μιλίου (0-400 m) να ολοκληρώνεται σε μόλις 11,2 sec. Παράλληλα αυτή η πανίσχυρη Mustang μπορεί να δώσει στις στροφές έως 1,07 G πλευρικής επιτάχυνσης, όπως έδειξε στην μέτρηση skidpad.

Η Roush έχει βάλει χέρι και στην μαγνητοροϊκής τεχνολογίας αμορτισέρ της ανάρτησης MagneRide, ενώ το νέο bodykit περιλαμβάνει νέα σπόιλερ, προφυλακτήρες και λοιπά αεροδυναμικά βοηθήματα. Νέες είναι και οι 20άρες ζάντες, ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν ανάλογες αναβαθμίσεις.

Η Roush διαθέτει το κιτ αναβάθμισης για περίπου 25.000 δολάρια και προσφέρει εγγύηση για πέντε χρόνια ή για 60.000 μίλια. Με δώρο μια κασετίνα με εργαλεία.