Αυτή η Pagani Zonda κοστίζει 15 εκατομμύρια ευρώ


Η πιο σπέσιαλ Pagani λέγεται Zonda Barchetta και κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 15 εκατομμύρια ευρώ!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 2/8/2018

Μπορεί η Huayra να είναι το σύγχρονο μοντέλο της Pagani αλλά η Zonda φαίνεται πως έχει μια ιδιαίτερη γοητεία. Και έτσι η μικρή ιταλική εταιρεία των υπεραυτοκινήτων επανέρχεται σε αυτήν σε τακτά χρονικά διαστήματα. Τελευταία της δημιουργία η Zonda Barchetta, η οποία ξεχωρίζει με το χαμηλωμένο παρμπρίζ της και τα μίνι παράθυρά της, ενώ θα κατασκευαστεί μόλις σε τρία αντίτυπα. Το ένα προορίζεται για τον ίδιο τον Horacio Pagani, τον ιδρυτή της εταιρείας ενώ τα άλλα δύο θα καταλήξουν πιθανότατα σε συλλέκτες.

Οι οποίοι θα αποκτήσουν τις κατά πάσα πιθανότατα τελευταίες Zonda που θα κατασκευαστούν, αυτό λένε τουλάχιστον οι φήμες, καταβάλλοντας το πολύ μεγάλο ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ. Που καθιστά τη συγκεκριμένη έκδοση της αρχέτυπης Pagani το πιο ακριβό αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο. Και με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο.

Ενδιαφέρον στοιχείο της πιο σπέσιαλ των Zonda είναι το κάλυμμα από ανθρακόνημα που καλύπτει περίπου το 1/3 των πίσω τροχών με τις θηριώδεις ζάντες των 21 in. Οι εμπρός είναι 20 in, ενώ στο εσωτερικό τα καθίσματα προέρχονται από τη Huayra BC. Ειδικής σχεδίασης είναι και ο τιμόνι, ενώ κινητήρας είναι και εδώ ο ατμοσφαιρικός V12 των 7,3 lt, ο οποίος αποδίδει 760 PS και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.