Αυτή η παρέλαση δεν ξανάγινε! Δείτε 40 Ferrari F40 να κάνουν «απόβαση» στο Μαρανέλο (video)


Όλες οι Ferrari είχαν ακριβώς το ίδιο χρώμα, εκτός από μία που... τράβηξε τον δικός της δρόμο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Varryx/YouTube
  • 29/11/2023

Η Ferrari F40 είναι ένα εμβληματικό μοντέλο στην ιστορία, όχι μόνο της ιταλικής μάρκας αλλά και της αυτοκίνησης συνολικά. Αποτελεί το τελευταίο αυτοκίνητο που επέβλεψε ο ίδιος ο Enzo Ferrari πριν πεθάνει τον Αύγουστο του 1988. Διαθέτει κινητήρα V6 2,9L με δύο turbo και απόδοση 478PS. Όταν κυκλοφόρησε, ήταν το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο με τελική ταχύτητα 323 km/h.

Σαράντα παραδείγματα αυτού του αυτοκινήτου βρέθηκαν όλα μαζί στη «γενέτειρά» τους, στο Μαρανέλο και στην πίστα του Φιοράνο, με τον φακό του καναλιού Varryxστο YouTube, να καταγράφει τις στιγμές.

Αυτή η «οικογενειακή συγκέντρωση» έλαβε χώρα στο πλαίσιο της διοργάνωσης 'Legacy Tour', που κάθε χρόνο οργανώνει τέτοια events με επίκεντρο ένα μοντέλο της Ferrari. Φέτος ήταν η σειρά της F40, με σαράντα εξ αυτών, προερχόμενες από όλο τον πλανήτη, να καταφτάνουν στην ιταλική πόλη για μία βόλτα στα χώματα που μεγαλούργησε ο εμπνευστής της.

Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν βαμμένα στην ίδια απόχρωση κόκκινου, με εξαίρεση μία F40 που εμφανίστηκε «ντυμένη» σε Verde Pallido, ένα πολύ ιδιαίτερο πράσινο. 

Δείτε το σχετικό video...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Ferrari F40 του Alain Prost βγαίνει «στο σφυρί» (photos)

Αυτή η Ferrari F40 είναι μοναδική του είδους της λόγω του χρώματός της (video)

Μάχη θρύλων: Bugatti EB110 εναντίον Ferrari F40 στο 400άρι (video)