Η άγνωστη ιστορία της μαύρης Ferrari F40 του Diego Maradona


O Diego Maradona δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για την Ιταλία και τα supercars με καταγωγή από το Maranello.

  • 27/11/2020

O αιφνίδιος θάνατος του Diego Armando Maradona αποτελέσει την αφορμή ώστε να έρθουν στο φως άγνωστες πτυχές από τη θυελλώδη ζωή ίσως του κορυφαίου ποδοσφαιριστή που έχει γνωρίσει ο πλανήτης γη.

Όπως όλοι οι superstars του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού στερεώματος, έτσι και ο Αργεντινός λάτρευε τα γρήγορα αυτοκίνητα, ωστόσο, ένα μόνο είχε καταφέρει να του κλέψει την καρδιά.

Ο λόγος για τη Ferrari F40, η οποία ήταν ο διακαής πόθος του Maradona την εποχή που αγωνιζόταν στην Ιταλία με τα χρώματα της Νάπολη. Εκείνη την περίοδο ο Αργεντινός οδηγούσε μια μαύρη Ferrari Testarossa, ωστόσο, η πραγματική του αγάπη ήταν η εμβληματική F40.

Μετά και την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλου με την εθνική ομάδα της Αργεντινής, ο Maradona επιστρέφει στην Ιταλία και στο αεροδρόμιο τον περιμένει μια μαύρη Ferrari F40.

Γι’ αυτήν τη δίχως αμφιβολία ευχάριστη έκπληξη είχε φροντίσει ο πρώην ατζέντης του Gullermo Copolla, o οποίος στον απόηχο της επιτυχίας του Maradona στο Παγκόσμιο Κύπελο του Μεξικό δεν δυσκολεύτηκε να πείσει τον τότε πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας της Νάπολη να συμβάλλει για την αγορά της μαύρης F40.

Ο Corrado Ferlaino στάθηκε στο ύψος των… προεδρικών περιστάσεων, παρά το γεγονός ότι για την αγορά της μαύρης Ferrari F40 κλήθηκε να καταβάλλει το διπλάσιο ποσό. Σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια.

Όλα ήταν έτοιμα για τη μεγάλη φιέστα της υποδοχής του Diego Maradona στο αεροδρόμιο στην οποία φυσικά παραβρέθηκε και ο ίδιος ο χρηματοδότης της αγοράς του ιταλικού supercar.

O Αργεντινός superstar φυσικά ενθουσιάστηκε με την έκπληξη που του επεφύλασσαν οι άνθρωποι της Νάπολη, ωστόσο, όταν συνειδητοποίησε ότι η μαύρη Ferrari F40 δεν είναι εξοπλισμένη με κασετόφωνο και δεν φέρει επένδυση στο εσωτερικό των θυρών αρνήθηκε να τη δεχθεί.

Η παρεξήγηση έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και μετά την εξοπλιστική αναβάθμιση του  εμβληματικού supercar, ο Maradona στρογγυλοκάθισε στη θέση του οδηγού.    '

Διαβάστε ακόμα:

Αυτές είναι οι πιο άσχημες Ferrari όλων των εποχών

H καταραμένη Ferrari F40 ενός δικτάτορα

Ferrari F40 & Porsche 959: Oι λευκοί ιππότες ενός σκοτεινού τούνελ