Αυτή η Porsche 911 Carrera μοιάζει με παιχνίδι, αλλά δεν είναι... (photos)


Η εικαστική πρόταση της Porsche ανήκει στην πρωτοβουλία 'The Art of Dreams' και έχει ως στόχο να αναδείξει το παιδί που όλοι κρύβουν μέσα τους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: PORSCHE
  • 23/11/2022

Η Porsche έχει συνεργαστεί με τον Σκωτσέζο καλλιτέχνη Chris Labrooy, για την καλλιτεχνική πρωτοβουλία με όνομα 'The Art of Dreams' στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021, και εκφράζεται με την εγκατάσταση καλλιτεχνικών δημιουργημάτων σε μεγάλες πόλεις ανά τον κόσμο.

Στην περίπτωση του δημιουργήματος του Labrooy στην παραλία του Μουσείου Τέχνη Perez στο Μαϊάμι, ο καλλιτέχνης εκφράζει το παιδί που κρύβει ο καθένας μας μέσα του. Το έργο θα βρίσκεται εκεί το διάστημα 29 Νοεμβρίου με 3 Δεκεμβρίου.

Έτσι, ο μεγάλος, κίτρινος άνθρωπος με το κράνος κρατά σαν... αυτοκινητάκι μία λευκή Porsche 911 Carrera, ονομάζοντας το έργο του 'Dream Big'.

Ο αρχικός σχεδιασμός του έργου έγινε σε ψηφιακό επίπεδο, με τον Labrooy να ετοιμάζει σε πρόγραμμα το όλο κατασκεύασμα, προτού το μεταφέρει στην πραγματικότητα με τη βοήθεια της Porsche.

«Η Porsche ενσαρκώνει την εκπλήρωση των ονείρων. Με την πρωτοβουλία μας «The Art of Dreams», θέλουμε να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να κάνουν ακριβώς αυτό – να ονειρεύονται», υπογράμμισε ο Robert Ader, επικεφαλής μάρκετινγκ της Porsche.

«Θέλουμε όμως επίσης να υποστηρίξουμε καλλιτέχνες και να κάνουμε τα εξαιρετικά τους έργα προσβάσιμα στο κοινό. Στις ΗΠΑ, ο καλύτερος τρόπος για να προσεγγίσετε την κοινότητα της τέχνης και του σχεδιασμού είναι κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Τέχνης του Μαϊάμι, όταν η δημιουργική καρδιά του κόσμου χτυπά στη Φλόριντα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα κάνουμε την πρώτη μας εμφάνιση εκεί».