Monster Jam truck Vs Porsche Taycan Turbo S: Καταδίωξη, άλματα και donuts (video-photos)


Ένα... θηρίο των 1.521 PS, σε ελαστικά 66 ιντσών και ένα ηλεκτρικό supercar των «μόλις» 761 PS προσέφεραν απολαυστικό θέαμα σε χωμάτινη πίστα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: PORSCHE
  • 19/11/2022

Από τη μία, το θηριώδες off-road truck που συμμετέχει στο Monster Jam series των ΗΠΑ. Από την άλλη, η ηλεκτρική Porsche Taycan Turbo S Cross Turismo. Αμφότερα τετρακίνητα, με σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης και δυνατότητα να κινούνται άνετα εκτός δρόμου.

Οι ομοιότητες, ωστόσο, σταματούν εκεί. Και η τεράστια διαφορά, όχι μόνο στον όγκο, φάνηκε στην άτυπη «κόντρα» που είχαν στην ειδική χωμάτινη πίστα που διαμορφώθηκε στο NRG Stadium του Τέξας, χωρητικότητας 72.000 θέσεων.

Η οδηγός Monster Jam, Linsey Read, προκάλεσε τον έμπειρο οδηγό αγώνων της Porsche, Leh Keen, να αναμετρηθεί μαζί της, επιλέγοντας ο ίδιος το δικό του όπλο. Εκείνος διάλεξε την ηλεκτρική Taycan Turbo S Cross Turismo, με τους δύο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 761 PS σε λειτουργία overboost, την προηγμένη ρυθμιζόμενη ανάρτηση και τους τροχούς των 20 ιντσών.

Ωστόσο απέναντί του βρέθηκε το τεράστιο όχημα με τους τροχούς 66 ιντσών, τον V8 υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 9,2 L με καύσιμα μεθανόλης, που αποδίδει 1.521 PS. Το μονοθέσιο truck διαθέτει σασί από ατσάλι και υδραυλικά αμορτισέρ διπλού σωλήνα με nitrο, που έχουν τη δυνατότητα να απορροφούν τους κραδασμούς που προκύπτουν στην προσγείωση μετά από άλμα 18 m.

Το αποτέλεσμα της μονομαχίας τους, που περιλάμβανε καταδίωξη, άλμα του Monster Jam, ασφαλώς, πάνω από την Taycan, αλλά και ταυτόχρονα donuts και από τα δύο οχήματα, ήταν εντυπωσιακό. «Πρέπει να είμαι ειλικρινής, τις περισσότερες φορές δεν μπορούσα να δω τον Leh», δήλωσε με ενθουσιασμό η Read μετά το τέλος της «αναμέτρησης» και πρόσθεσε: «Είχα πάντα την ελπίδα ότι παραμένει μακριά μου. Η οδήγηση ενός Monster Jam truck είναι μια πλήρης έκρηξη αδρεναλίνης. Μμπορεί πραγματικά να πετάξει, κάτι για το οποίο ήμουν ευγνώμων όταν πέταξα πάνω από το Leh».

«Ήταν σαν να αγωνιζόμουν ενάντια σε ένα κτίριο. Το μέγεθος του Monster Jam truck είναι εκπληκτικό. Ενώ φαίνεται ότι δεν είναι γρήγορο, αλλά κάποια στιγμή έριξα μια ματιά στον πίνακα οργάνων και είδα ότι πλησιάζουμε σε τριψήφιες ταχύτητες, μέσα σε ένα στάδιο, στο χώμα. Είναι τόσο ευκίνητο, δεδομένου του μεγέθους του, αλλά για προφανείς λόγους παρέμεινα μακριά του», σχολίασε από την πλευρά του ο Keen.

Παράλληλα, έπλεξε το εγκώμιο και του δικού του «όπλου». «Η Taycan ήταν απλά φοβερή. Μου έδωσε πολλές χρήσιμες πληροφορίες, είχε κράτημα όταν το χρειαζόμουν περισσότερο και με άφησε επίσης να διασκεδάσω. Είμαι ευγνώμων στη Linsey που με προσκάλεσε. Τώρα για τον επαναληπτικό αγώνα πρέπει να βρω μια πίστα αρκετά μεγάλη για εκείνη και το όχημά της».

Απολαύστε τη μονομαχία τους στο video που δημοσίευσε η Porsche: