Αυτή η replica της Porsche 550 Spyder έχει θέση μόνο για τον οδηγό


Αν σας αρέσει η 550 Spyder και θέλετε να απολαμβάνεται μόνος τη βόλτα, έστω και με μια ρέπλικά της, τότε η Vintage Motorcars έχει τη λύση!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/2/2020

Η 550 Spyder είναι ένα από τα πιο γνωστά μοντέλα της Porsche και αυτό όχι μόνο γιατί συνδέεται με το θάνατο του James Dean αλλά και γιατί είναι ένα εξαιρετικό αγωνιστικό με χαρακτηριστικό του το χαμηλό βάρος. Οι γνήσιες 550 Spyder είναι δυσεύρετες και πανάκριβες αλλά υπάρχουν αρκετές ρέπλικες που προσφέρουν ανάλογο fun to drive. Κάποιες από τις καλύτερες κατασκευάζονται από την εταιρεία Vintage Motorcars που έχει έδρα στο Los Angeles.

Οι μηχανικοί της Vintage Motorcars λοιπόν φτιάχνουν ευθύς εξαρχής το πλαίσιο, καθώς και το αμάξωμα από fiberglass και προσαρμόζουν και τα υπόλοιπα εξαρτήματα. Η ολοκληρωμένη ρέπλικα κοστίζει περίπου 40.000 δολάρια, ενώ υπάρχουν και ακόμα πιο ακριβές παραλλαγές, όπως αυτή των φωτογραφιών μας. Η οποία ονομάζεται Selfish (εγωίστρια) μιας και έχει μια μόνο θέση, για τον οδηγό της.

Μάλιστα το Selfish αναγράφεται στον πίνακα οργάνων με την ίδια γραμματοσειρά με την οποία αναγράφεται το Spyder στην αρχέτυπη 550. Προκειμένου πάντως να μπορεί να τοποθετηθεί το ένα και μοναδικό κάθισμα στο κέντρο απαιτήθηκαν κάποιες μετατροπές, όπως ο διαχωρισμός του ρεζερβουάρ που βρίσκεται κάτω από το εμπρός καπό για να μπορέσει να περάσει ο άξονας του τιμονιού.

Ο κινητήρας δεν έχει καμία σχέση με το γνήσιο της 550 Spyder. Είναι μεν boxer αλλά 2.600 cc και με απόδοση 200 PS, ενώ η προέλευσή του είναι από το  VW Type 4. Φυσικά οι επιδόσεις που εξασφαλίζει, λόγω του συνολικού βάρους των μόλις 590 kg είναι εξαιρετικές.