Αυτή η ρετρό Toyota Celica έχει κινητήρα από Honda S2000 (photos)


Μία Toyota Celica από το 1977 έχει χρώμα από Nissan και κινητήρα από το Honda S2000.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Bring A Trailer
  • 8/10/2023

Οι φίλοι των JDM πιθανώς να εκτιμήσουν δεόντως αυτή τη νέα αγγελία στο site Bring A Trailer.

Κι αυτό, διότι αφορά μία Toyota Celica του 1977, φινιρισμένη σε χρώμα φημισμένο για την παρουσία του σε μοντέλα της Nissan, και με κινητήρα από το θρυλικό Honda S2000.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι στο οδόμετρο έχει γράψει μόλις 35.000 χιλιόμετρα, παρά το γεγονός ότι φέρει μοτέρ δύο και πλέον δεκαετιών.

Μιας και μιλάμε για τον κινητήρα, αυτός είναι ο εν σειρά 4κύλινδρος των 2,2L, που φυσικά είναι περίφημος για τον χαρακτηριστικό του ήχο, καθώς αγγίζει τις 8.900 rpm. Το συγκεκριμένο σύνολο φέρει και πεταλούδα γκαζιού48 χιλιοστών της Jenvey και ψυγείο αλουμινίου από την Koyo.

Συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης παρμένο από Toyota Corolla.

Η πέδηση εξασφαλίζεται από δισκόφρενα της Wilwood, ενώ η ανάρτηση έχει αναβαθμιστεί πλήρως, και φέρει ελατήρια της AccuAir και αποσβεστήρες της Bilstein. Το σετ συμπληρώνεται με ζάντες 16 ιντσών BBS RS με ελαστικά Toyo Proxes R888R διαστάσεων 195/50 εμπρός και 245/45 πίσω.

Όσο για τη βαφή, πρόκειται για το Midnight Purple που έγινε δημοφιλές πάνω στα Nissan Skyline GT-R, ενώ αισθητικά έχουν γίνει κι άλλες αλλαγές, με την προσθήκη spoilers της TRD, προφυλακτήρων από υαλοβάμβακα και καθρεφών από ανθρακόνημα.

Στο εσωτερικό, θα βρει κανείς ένα ταχύμετρο και διάφορες υποδοχές auxilary, καθίσματα τύπου bucket BrideStradia Venus II Maziora Edition με ζώνες της Takata, λεβιέ ταχυτήτων της NRG και σπαρμένες μωβ λεπτομέρειες από ανθρακόνημα.

Η τωρινή καλύτερη προσφορά ανέρχεται στα 15.500 δολάρια, με τη δημοπρασία να ολοκληρώνεται στις 13 Οκτωβρίου.

Πηγή φωτογραφιών: Bring A Trailer