Αυτή η Rolls Royce Cullinan είναι διακριτική εξωτερικά για τα δεδομένα της Mansory


Το στυλ Mansory δεν θα μπορούσε να λείπει και αποκαλύπτεται σε όλο του το μεγαλείο μόλις ανοίξουν οι πόρτες.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 1/3/2021

Οι επεμβάσεις της Mansory στα (πανάκριβα) μοντέλα με τα οποία ασχολείται συνήθως απέχουν πολύ από τα να χαρακτηρισθούν ως διακριτικές και φαίνεται πως αυτό αρέσει στο κοινό στο οποίο απευθύνεται και το οποίο είναι διατεθειμένο να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Από αυτήν την άποψη λοιπόν η τελευταία δημιουργία της εταιρείας που βασίζεται στο πιο πολυτελές των SUV, την Cullinan της Rolls Royce, δείχνει εκτός κλίματος Mansory.

Και αυτό γιατί το κάτω μέρος του μεγαλοπρεπούς αμαξώματος με τις πόρτες που ανοίγουν με ανάποδη φορά είναι βαμμένο σε ματ μαύρο, ενώ το πάνω μέρος είναι ένα γυαλιστερό σκούρο μεταλλικό. Μεταξύ τους χωρίζονται με μια λεπτή σιέλ ρίγα, που αποτελεί μια ένδειξη για το τι θα συναντήσει κανείς μόλις ανοίξει τις πόρτες.

Στο εσωτερικό λοιπόν οι σχεδιαστές της Mansory παίρνουν το… αίμα τους πίσω σε ότι αφορά τη διακριτικότητα μια και είναι καλυμμένο από άκρη σε άκρη με δερμάτινες επενδύσεις σε ένα απαστράπτον σιέλ χρώμα που στην κυριολεξία βγάζει μάτι. Μάλιστα αυτό το έντονο σιέλ υπάρχει παντού, από το ταμπλό μέχρι τις πόρτες αλλά και τα… πατάκια.

Αυτό που δεν ξέρουμε είναι αν έχουν βάψει μπλε και τον κινητήρα, στο οποίο κατά τα άλλα δεν υπάρχουν αλλαγές. Έτσι με τη βοήθεια δύο turbo ο V12 των 6,75 lt αποδίδει 571 PS και επιταχύνει τα 2.750 κιλά του αμαξώματος των 5,34 μέτρων μέχρι τα 250 km/h.