Αυτή η Rolls Royce χρειάζεται 450 ώρες για να κατασκευαστεί


ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΤΗΣ ROLLS ROYCE ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΝΑ ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΥΠΟ ΚΛΙΜΑΚΑ ΤΗΣ CULLINAN ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΚΑΡΑΖ ΤΟΥ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/5/2020

Το πόσο σημαντική είναι η Cullinan για τη Rolls Royce φαίνεται από τη συμβολή της στις συνολικές πωλήσεις της παραδοσιακής βρετανικής μάρκας. H οποία πέρυσι σημείωσε ένα νέο ιστορικό ρεκόρ στα 116 χρόνια ύπαρξής της και μια αύξηση της τάξης του 25% σε σχέση με τις πωλήσεις του 2018.

Από εδώ και στο εξής όσοι αγοράζουν μια Cullinan θα μπορούν να παραγγείλουν ταυτόχρονα και μια μινιατούρα της, αν και η λέξη μινιατούρα δεν είναι σωστή. Και αυτό γιατί η κλίμακα είναι 1:8, οπότε οι διαστάσεις της Cullinan μοντέλου είναι εξίσου σεβαστές με αυτές της πραγματικής.

Όπως και η τελευταία έτσι και η μίνι Cullinan έχει δυνατότητες εξατομίκευσης, καθώς υπάρχουν διαθέσιμα για αυτόν τον σκοπό 1.000 διαφορετικά εξαρτήματα. Στην περίπτωση αυτή ο χρόνος κατασκευής της μινιατούρας ανέχεται σε 450 ώρες, που είναι κάτι παραπάνω από τις μισές που χρειάζονται για την κατασκευή του κανονικού αυτοκινήτου.

Φυσικά αν ο πελάτης της Rolls το επιθυμεί το μοντέλο μπορεί να είναι πιστό αντίγραφο της κανονικής Cullinan, και μάλιστα σε κάθε της λεπτομέρεια, εντός και εκτός. Για να είναι το εσωτερικό του μοντέλου ορατό σε όλους οι πόρτες ανοίγουν, όπως ανοίγει και το καπό κάτω από το οποίο υπάρχει ο V8 των 6,75 lt σε μικρογραφία.