Αυτή η σπάνια Porsche ήταν σταθμευμένη 45 χρόνια σε ένα γκαράζ


ΑΥΤΗ Η ΑΡΧΕΤΥΠΗ 911 ΕΜΦΑΝΙΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΙΑ ΔΙΑΡΡΟΗ ΛΑΔΙΩΝ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: LOGAN LE GRAND
  • 14/10/2019

Η Porsche κατασκεύασε από την αρχική γενιά της 911 μόλις 3.300 αυτοκίνητα και αυτή των φωτογραφιών μας έχει τον αριθμό πλαισίου 300294. Κάτι που σημαίνει πως είναι μια από τις πρώτες 500. Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η ιστορία της, μιας και μετά την κατασκευή της πουλήθηκε στις ΗΠΑ.

Εκεί το 1973 πουλήθηκε και ο νέος της τότε ιδιοκτήτης τη χρησιμοποιούσε κανονικά. Μετά από δύο χρόνια δεν παρουσίασε τίποτα λιγότερο ή τίποτα περισσότερο από μια απλή διαρροή λαδιού, με αποτέλεσμα να τη βάλει σε ένα γκαράζ.

Στη συνέχεια είτε δεν ενδιαφέρθηκε να φτιάξει τη μάλλον απλή βλάβη ή την ξέχασε -αν είναι δυνατόν…- όπου έμεινε για σχεδόν 45 χρόνια. Όταν την «ανακάλυψαν» εκ νέου και όπως μπορούμε να δούμε στις φωτογραφίες, η επίδραση των χρόνων είναι κάτι παραπάνω από εμφανής -ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που έχει μισό αιώνα και βάλε στην πλάτη του.

Η σπάνια αυτή Porsche 911 πουλήθηκε σε αυτήν την κατάσταση, φωτογραφήθηκε από το Logan Le Grand, ενώ το μέλλον της, αν δηλαδή θα αναπαλαιωθεί είναι ακόμα άγνωστο. Αντίστοιχα αυτοκίνητα σε καλή κατάσταση πωλούνται αυτή την περίοδο σε τιμές γύρω στις 165.000 ευρώ, ενώ η μέγιστη τιμή που έχει επιτευχθεί είναι της τάξης των 200.000 ευρώ.

Ενδιαφέρον είναι πως ο κινητήρας της των 2.000 cc αποδίδει 130 ίππους, είναι φυσικά αερόψυκτος και σε αντίθεση με τις μεταγενέστερες δεν έχει καρμπυρατέρ Weber αλλά Solex, ενώ έχει μόνο ένα κύκλωμα φρένων.