Αυτή η συσκευή μπορεί να προβλέψει τις βλάβες του αυτοκινήτου (video)


Με "όπλο" την τεχνητή νοημοσύνη, η συσκευή Pinkie μπορεί και ειδοποιεί τον οδηγό μέσω smartphone, σχετικά με τις βλάβες που ετοιμάζονται να εμφανιστούν στο όχημά του. 

  • 10/1/2022

Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους κάθε ιδιοκτήτη αυτοκινήτου είναι οι ξαφνικές ζημιές που εμφανίζονται και οι οποίες στέλνουν το όχημα στο συνεργείο, με ότι αυτό συνεπάγεται στον οικονομικό προϋπολογισμό του καθενός. Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί αυτό το μόνιμο άγχος κάθε οδηγού η νεοφυής εταιρεία Pinkie παρουσίασε μία νέα τεχνολογία η οποία υπόσχεται ότι μπορεί να προβλέψει τις βλάβες που ελλοχεύουν σε κάθε αυτοκίνητο και ειδοποιεί εγκαίρως τον οδηγό προκειμένου να πράξει τα δέοντα.

Η συσκευή Pinkie είναι ουσιαστικά ένα διαγνωστικό το οποίο χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη “διαβάζει” την κατάσταση του αυτοκινήτου και εντοπίζει "τρωτά" σημεία που είναι έτοιμα να καταρρεύσουν. Την ίδια στιγμή, μέσω εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο, ο οδηγός λαμβάνει ειδοποιήσεις και ενημερώνεται για την "υγεία" του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με την Pinkie, αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη συσκευή να ξεχωρίζει από την υπάρχουσα τεχνολογία που είναι διαθέσιμη στην αγορά, είναι ότι το δημιούργημά τους δεν περιμένει να γίνει η ζημιά προκειμένου να ενημερωθεί ο οδηγός, αλλά μπορεί και την εντοπίζει πριν αυτή συμβεί.

Η συσκευή Pinkie, αυτή τη στιγμή βρίσκεται αναρτημένη στην crowdfunding πλατφόρμα Indiegogo και αναζητά επενδυτές που θα πιστέψουν στις δυνατότητές της και θα την χρηματοδοτήσουν προκειμένου να βγει στην αγορά.

PINKIE PRELAUNCH from Inho Kim on Vimeo.