Aυτό είναι επίσημα το SCC Tuatara με τα 1.750 άλογα! (Video)


To αμερικάνικο hypercar της SCC είναι πλέον πραγματικότητα και θα κατασκευαστούν μόλις 100 κομμάτια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/2/2020

Μετά από σχεδόν μία ολόκληρη δεκαετία από την εποχή που ακούστηκε για πρώτη φορά το όνομα του Tuatara, το hypercar της μικρής αμερικάνικης εταιρίας SCC είναι πλέον πραγματικότητα. Η Shelby SuperCars όπως είναι το πλήρες όνομα της εταιρίας, έδειξε στην έκθεση της Φιλαδέλφειας την τελική μορφή του αυτοκινήτου, το οποίο σταδιακά θα αρχίσει να παραδίδεται στους πελάτες της.

Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά πάντως δεν έχουν αλλάξει εδώ και καιρό. Στο επίκεντρο βρίσκεται ένας biturbo V8 τω 5,9 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 1.750 άλογα με καύσιμο Ε85 και 1.350 άλογα με βενζίνη 91 οκτανίων. Η ισχύς μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μεσω ενός ρομποτιζέ μηχανικού κιβωτίου επτά σχέσεων, με ικανότητα να αλλάζει ταχύτητες σε χρόνους κάτω των 100 milliseconcs. 

Το βάρος του είναι στα 1.247 κιλά και ο αεροδυναμικός συντελεστής στο 0,279. Για το αμάξωμά του αλλά και την κατασκευή του μονοκόκ πλαισίου χρησιμοποιείται αποκλειστικά carbon fiber. Στην σχεδίασή του έβαλε το χέρι του και ο Jason Gastriota o οποίος έχει δουλέψει με την Ferrari και την Maserati, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό αμάξωμα με πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω με υδραυλικούς μηχανισμούς.

Στο εσωτερικό, όπως βλέπουμε από τις  πρώτες εικόνες δεν υπάρχει σπαρτιάτικο σπορ περιβάλλον, αλλά διατίθενται όλα όσα περιμένει κανείς από ένα σύγχρονο αυτοκίνητο, όπως η οθόνη αφής για το πληθωρικό σε λειτουργίες σύστημα infotainment, ηλεκτρικά παράθυρα, κλιματισμός, ακόμα και ένα κορυφαίο ηχοσύστημα. Στο σπορ τιμόνι υπάρχουν paddles για την αλλαγή των σχέσεων με ειδικό shift light indicator. 

Η SCC θα κατασκευάσει μόλις 100 κομμάτια από το Tuatara. Η εταιρία δεν ανακοίνωσε τιμή, αν και το 2014 το προβλεπόμενο κόστος ήταν στα 1,3 εκατομμύρια δολάρια. Η SCC θέλει με αυτό το νέο μοντέλο να συνεχίσει την ιστορία που είχε ξεκινήσει με το προηγούμενο αυτοκίνητό της, το SCC Ultimate Aero, το οποίο είχε το ρεκόρ ταχύτητας για πάρα πολλά χρόνια, μέχρι να το πάρει η Bugatti Veyron. Η SCC πιστεύει ότι με το Tuatara θα ξαναπάρει το ρεκόρ πίσω, αφού μοιάζει εξαιρετικά εύκολο να ξεπεράσει και αυτό τα 300 μίλια την ώρα (483 km/h).