Aυτό είναι σίγουρα το πιο τρελό φορτηγό του κόσμου (Video)


Ένα ρώσικο ZIL 130 κρύβει στα σωθικά του ένα πολύ ιδιαίτερο  μυστικό που καλύτερα θα ήταν να έχετε κάποιο πολύ δυνατό αυτοκίνητο για να σταθείτε δίπλα του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/10/2019

Η ομάδα που βρίσκεται πίσω από μερικές εντυπωσιακές δημιουργίες (όπως η Bentley - τανκ που είχαμε δει προ καιρού) ξαναχτύπησε. Και αυτή την φορά επέλεξε να κάνει κάτι ακόμα πιο extreme. 

Πήρε ένα από τα πιο δημοφιλή φορτηγά της Ρωσίας, ένα ZIL 130, το οποίο ξεκίνησε να φτιάχνεται το 1967 και είναι μία από τις πιο κοινές φιγούρες στους δρόμους της χώρας είτε επί κομμουνισμού είτε ακόμα και σήμερα αφού σταμάτησε να παράγεται  μόλις το 2012.

Οι τρελοί Ρώσοι όμως το τερμάτισαν και αφού έβγαλαν τον κινητήρα του φορτηγού έβαλαν στην θέση του τον κινητήρα της BMW X5M με τους 600 ίππους.

Εκτός από αυτό όμως έκαναν και αρκετές αλλαγές στο πλαίσιο αλλά και κυρίως στους άξονες για να αντέξει αυτή την θηριώδη ιπποδύναμη του κινητήρα της BMW.

To τελικό αποτέλεσμα όπως βλέπουμε και στο video είναι άκρως εντυπωσιακό, καθώς το αρχαίο φορτηγάκι κάνει το 0-100 km/h σε μόλις 5,5 δευτερόλεπτα, ενώ αν χρησιμοποιούσαν και launch control θα κατέβαινε ακόμα πιο κάτω, αν και μάλλον θα άφηνε τα κόκαλά του ο άξονας.

Στο βίντεο βλέπουμε το ZIL να επιταχύνει σαν τρελό μέσα στην πόλη και να γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Μάλιστα αυτός που το κατασκεύασε το έχει βάλει και σε κόντρες, κερδίζοντας κατά κράτος διάφορες Mustang και Porsche Cayman που βρέθηκαν στον δρόμο του. 

Δείτε το video και "απολαύστε" μερικές εντελώς παλαβές στιγμές όπου η βότκα, ο μετασοσιαλιστικός σουρεαλισμός και μερικοί παλαβοί μηχανικοί φτιάχνουν πολύ διασκεδαστικές viral ιστορίες.