Αυτό είναι το αγαπημένο αυτοκίνητο του Vin Diesel – Μια ματιά στην πανάκριβη συλλογή του (video)


Όπως περιμένει κανείς, ο Vin Diesel έχει μερικά «διαμάντια» της αυτοκίνησης στο γκαράζ του. Ποιο είναι όμως το αγαπημένο του;

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: FILM UNITED
  • 10/6/2023

Ο Vin Diesel είναι γνωστός για τον ρόλο του ως Dom Toretto στο πασίγνωστο και πολυαγαπημένο franchise ταινιών Fast & Furious. Είναι επίσης γνωστός και για την αγάπη του για την αυτοκίνηση και φυσικά αυτό δεν αποτελεί έκπληξη.

Όπως είναι φυσικό, ο Diesel έχει στην κατοχή του αρκετά σπάνια και εμβληματικά αυτοκίνητα, με τη συλλογή του να ξεπερνά σε αξία τα 5 εκατ. δολάρια. Ποιο όμως είναι το αγαπημένο του;

Στην κορυφή της λίστας και πρώτο στην καρδιά του Αμερικανού είναι ένα Chevrolet Chevelle SS του 1970. Πρόκειται για ένα κλασικό αγαπημένο του ηθοποιού, που μάλιστα έχει οδηγήσει αρκετές φορές ανά τα χρόνια στις διάφορες ταινίες το franchise. Η συγκεκριμένη μονάδα που έχει στη συλλογή του φέρει έναν κινητήρα V8 χωρητικότητας 7,5 L, ο οποίος αποδίδει 450 ίππους. Τα 0-100 km/h είναι εφικτά σε περίπου 5 sec, και μάλιστα το μοντέλο ήταν το ταχύτερο της αγοράς, όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά.

Το επόμενο στη λίστα είναι ακόμα ένα αυτοκίνητο που κάθε fan των ταινιών γνωρίζει πολύ καλά, και δεν είναι άλλο από ένα Toyota Supra του 1994. Αποτελεί το όχημα που έφερε ο Brian O'Connor (Paul Walker) στο συνεργείο του φίλου του, Dom, προκειμένου να αντικαταστήσει το Mitsubishi Eclipse που είχε καταστρέψει σε προηγούμενη σκηνή του πρώτου Fast & Furious, όπου και το όχημα έκανε το ντεμπούτο του.

Άλλα μοντέλα που κατέχει στη συλλογή του είναι φυσικά ένα Dodge Charger του 1970, ένα Dodge Charger Daytona 69, ένα Pontiac Bonneville του 1960, ένα Barracuda του 1970 κι ένα Mazda RX-7 του 1993.

Ως οικογενειάρχης, ο Diesel έχει στο γκαράζ του και πιο «συμβατικά» μοντέλα, όπως για παράδειγμα μία BMW M5, ένα Subaru Impreza, ένα Range Rover, αλλά κι ένα van Mercedes-Benz Sprinter.

Βέβαια, το πιο ακριβό όχημα στη συλλογή του, και σίγουρα το πιο εντυπωσιακό, είναι το Lykan Hypersport του 2014. Μόλις 7 μονάδες του συγκεκριμένου παράχθηκαν ποτέ, κι ο Diesel είναι ένας από τους τυχερούς που κατάφεραν να αποκτήσουν μία εξ αυτών. Κοστίζει 3,8 εκατ. δολάρια και φέρει έναν twin-turbo εξακύλινδρο επίπεδο κινητήρα που παράγει 780 ίππους και επιτρέπει στο μοντέλο να κάνει τα 0-100 km/h σε μόλις 2,8 sec, με την τελική ταχύτητα να ανέρχεται στα 394 km/h.

Αυτό που εκτοξεύει την τιμή του μοντέλου στα ύψη δεν είναι τα εξωπραγματικά τεχνικά χαρακτηριστικά του, αλλά μία λεπτομέρεια που κανένα άλλο όχημα στον κόσμο δε διαθέτει. Το Lykan έχει πολύτιμους λίθους ενσωματωμένους στα φωτιστικά σώματα, αλλά και χρυσό στις ραφές των καθισμάτων. Παρόλο που δεν έχει επιβεβαιωθεί ποιους πολύτιμους λίθους επέλεξε ο Diesel, λέγεται ότι το δικό του όχημα φέρει ρουμπίνια, διαμάντια ή ζαφείρια.

Περισσότερα στο video: