Αυτό είναι το ανανεωμένο Citroen C5 Aircross - Πότε έρχεται στην Ελλάδα (video)


H νέα πρόταση της γαλλικής φίρμας στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV, συνδυάζει μια ανανεωμένη σχεδιαστική ταυτότητα με όλες τις ανέσεις που προσφέρει το τεχνολογικό πακέτο Citroen Advanced Comfort.

  • 12/1/2022

Με περισσότερες από 260.000 πωλήσεις από το λανσάρισμά του στα τέλη του 2018, το C5 Aircross έχει διαγράψει τη δική του επιτυχημένη πορεία στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία των μικρομεσαίων SUV στηριζόμενο κυρίως στην ευρυχωρία, την πρακτικότητα και την άνεση, χάρη στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα Citroen Advanced Comfort®.

Το νέο C5 Aircross εισάγει μια νέα σχεδιαστική ταυτότητα στο εμπρός μέρος, με τις καμπύλες να δίνουν τη θέση τους σε πιο «αιχμηρές» και «καθαρές» γραμμές και κοσμείται με μια νέα εκδοχή του λογότυπου που εμφανίζεται τώρα σε μαύρη λάκα σε χρώμιο. Χαρακτηριστικό της νέας ταυτότητας της Citroen, η υπογραφή LED των φώτων ημέρας σε σχήμα V που είναι κατασκευασμένη να δίνει ένα «hitech» και πιο «ισχυρό» 3D εφέ στα εμπρός φώτα.

Κάτω από τη μάσκα, η νέα σχεδίαση του αεραγωγού στον προφυλακτήρα, κάνει το πλάτος του μπροστινού μέρους να φαίνεται μεγαλύτερο. Από το πλάι ξεχωρίζουν οι νέες ζάντες αλουμινίου PULSAR 18”, με τη διχρωμία και το διαμαντέ φινίρισμα, ενώ το Glossy Black χρώμα στα καλύμματα των καθρεπτών, είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού όλης της γκάμας. Απόλυτα συμβατό με το μπροστινό μέρος του οχήματος, το νέο C5 Aircross έχει μια νέα τρισδιάστατη φωτεινή υπογραφή LED και στο πίσω μέρος. 

Στο εσωτερικό, η νέα σχεδίαση της οθόνης αφής 10” και της κεντρικής κονσόλας, προσδίδουν μια ξεχωριστή αίσθηση. Η άνεση των επιβατών ενισχύεται από την ανάρτηση και τα καθίσματα, όπου αμφότερα έχουν εναρμονιστεί με τις αρχές του προγράμματος Citroen Advanced Comfort® καθώς και με τις τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού, όπως το Highway Driver Assist. Επιπλέον, ο πλήρως προσαρμόσιμος ψηφιακός πίνακας οργάνων σε οθόνη 12,3 ιντσών, παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ενώ τα χρώματα και τα υλικά της καμπίνας, έχουν εκλεπτυνθεί με επιλογή υλικών υψηλής ποιότητας.

Η κεντρική κονσόλα, υπερυψωμένη και με αυξημένες διαστάσεις, έχει εκσυγχρονιστεί με ένα μαύρο ύφασμα που κάνει το εφέ του δέρματος. Πιο εργονομική είναι πλέον η διάταξη των χειριστηρίων, με το νέο e-Toggle επιλογέα, ένα νέο κουμπί επιλογής προγράμματος οδήγησης, που ενσωματώνει τη λειτουργία Grip Control και, στις plug-in-υβριδικές εκδόσεις, τις τρεις επιπλέον επιλογές (Electric, Hybrid ή Sport).

Ο Plug-in υβριδικός κινητήρας προσφέρει στον οδηγό όλα τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής κίνησης, τόσο για καθημερινές διαδρομές έως 55 km. με αποκλειστική λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα όσο και της απεριόριστης αυτονομίας για μεγάλες διαδρομές με τον βενζινοκινητήρα. Οι Plug-in Hybrid εκδόσεις επιτρέπουν την αθόρυβη οδήγηση με πλήρη απουσία κραδασμών στην ηλεκτρική λειτουργία έως και τα 135 km/h και προσφέρουν άμεσα διαθέσιμη ροπή, της τάξης των 320 Nm. Αναμενόμενα, με μηδενικές εκπομπές CO2, δίνεται η ελευθερία πρόσβασης σε αστικές περιοχές όπου απαγορεύονται τα οχήματα με κινητήρα βενζίνης και πετρελαίου.

To νέο Citroen C5 Aircross αναμένεται στη χώρα μας το 4ο τρίμηνο του 2022

TEXNIKA ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Μήκος: 4,500 mm

Πλάτος: 1,840 mm

Ύψος: 1,670 (με ράγες οροφής)

Μεταξόνιο: 2,730 mm

Απόσταση από το έδαφος: 230 mm

Διάμετρος τροχού: 720 mm

Χώρος αποσκευών (Κινητήρες βενζίνης και diesel): από 580 L. έως 720 L. και με την αναδίπλωση του πίσω καθίσματος, 1.630 L.

Χώρος αποσκευών (Υβριδικές εκδόσεις): από 460 L. έως 600 L.