Αυτό είναι το ανανεωμένο Mitsubishi Eclipse Cross


H Mitsubishi ανακοίνωσε επίσημα το προγραμματισμένο facelift για το Eclipse Cross της περιλαμβάνοντας και την PHEV έκδοση.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: MITSHUBISHI
  • 15/10/2020

Όπως σε κάθε «τυποποιημένο» facelift έτσι και το Eclipse Cross ανανεώθηκε στα σημεία και απέκτησε ένα αναβαθμισμένο παρουσιαστικό στο πρότυπο του Dynamic Shield. Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες οι προφυλακτήρες έχουν επανασχεδιασθεί, υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες διαφοροποίησης, αλλά η πιο έντονη αλλαγή αφορά στη νέα μάσκα με τα νέα φωτιστικά σώματα και τους LED ημέρας χαμηλότερα.

Στο εσωτερικό υπάρχει αναβαθμισμένη οθόνη αφής 8’’ υποστηριζόμενη από ένα αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων. Σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο η οθόνη βρίσκεται λίγο πιο κοντά στους οδηγό/ συνοδηγό για καλύτερη πρόσβαση, ενώ έχουν προστεθεί και δύο διακόπτες (ένας για την ένταση του ήχου και ένας για το tuning). Επίσης έχει καταργηθεί το κάπως άβολο touchpad στην κονσόλα.

Σχετικά με τα μηχανικά μέρη το νέο Eclipse Cross θα προσφέρεται με τη νέα plug-in έκδοση της οποίας το σύστημα προέρχεται από το Outlander PHEV με το διπλό ηλεκτρικό μοτέρ και τετρακίνηση. Εδώ υπάρχει ένας κινητήρας βενζίνης MIVEC με πλανητικό κιβώτιο. Κανονικά συνεχίζει η turbo έκδοση στα 1.500 cc με νέο στροβιλοσυμπιεστή για μικρότερο lag.

Τέλος να πούμε πως το facelift μοντέλο αφορά στις αγορές της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας , της Νέας Ζηλανδίας και φυσικά των ΗΠΑ (εξαιρείται το PHEV), δίχως να γίνεται καμία αναφορά στην αγορά της Ευρώπης. Άλλωστε, η Mitsubishi έχει δηλώσει επίσημα πως θα περιορίσει την παρουσία της στις μεγάλες αγορές, όπως και στην ευρωπαϊκή  προσαρμόζοντας ανάλογα την γκάμα της.