Αυτό είναι το ένα και μοναδικό πισωκίνητο Peugeot 205... Boxster


Κάτω από το αμάξωμα αυτού του ιδιαίτερου 205 κρύβονται όλα τα μηχανικά μέρη μιας Porsche Boxster. Από τον κινητήρα, μέχρι και τη μετάδοση στους πίσω τροχούς!

  • 9/7/2021

Μπορεί η εμφάνισή του να παραπέμπει σε ένα… racing Peugeot 205, ωστόσο τη διαφορά σε αυτό το ιδιαίτερο αυτοκίνητο κάνουν τα μηχανικά μέρη που κρύβει το αμάξωμά του.

Προέρχονται από μια Porsche Boxster του 2000 και συγκεκριμένα ο κινητήρας των 2,7 λίτρων, το πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, η ανάρτηση, τα φρένα, το σύστημα διεύθυνσης και μετάδοσης και η πλεξούδα καλωδίωσης. Το μόνο που έχει να κάνει με ένα Peugeot 205 είναι το αμάξωμα που τα καλύπτει…

Αυτό το περίεργο αυτοκίνητο διατίθεται προς πώληση στο Chapel-en-le-frith στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει "ανέβει" στις δημοπρασίες του eBay.

Αλλά και στο εσωτερικό γίνεται εμφανές πως κάθε άλλο παρά για ένα Peugeot 205 πρόκειται: το ταμπλό, το τιμόνι και το τούνελ μετάδοσης προέρχεται από την Porsche, αν και υπάρχουν κάποιες τροποποιήσεις για να ταιριάξει το αμάξωμα.

Είναι απίθανο αυτό το αυτοκίνητο να μπορεί να κυκλοφορεί σε δημόσιους δρόμους νόμιμα, ωστόσο είναι μια καλή ιδέα για αγωνιστική χρήση στην πίστα. Εξάλλου, η ισχύς δεν του λείπει (217 ίππους παράγει ο επίπεδος εξακύλινδρος κινητήρας των 2,7 λίτρων της Porsche), ενώ η μετάδοση στον πίσω άξονα και το μηχανικό κιβώτιο εγγυώνται ατελείωτες πλαγιολισθήσεις.