Αυτό είναι το νέο Audi S3: Με αυξημένη ισχύ και οδηγικές βελτιώσεις (photos)


Το νέο Audi S3 έκανε την πρώτη του εμφάνιση, με αρκετά αυξημένη ισχύ και το RS Torque Splitter του RS3 στη διάθεσή του.

  • ΦΩΤΟ: AUDI AG
  • 13/2/2024

Τέσσερα χρόνια μετά την παρουσίαση της τρέχουσας γενιάς του Audi S3, η εταιρεία του Ingolstadt αποφάσισε πως ήρθε η ώρα για το facelift, το οποίο και παρουσίασε στο γνωστό πια χρωματισμό που έχουν τα νέα μοντέλα της πριν κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους.

Το ενδιαφέρον είναι πως δεν αποτελεί απλά μία αλλαγή για φρεσκάρισμα της γενιάς, αλλά φέρει σημαντικές βελτιώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, κάτω από το καπό θα βρει κανείς μία αναβαθμισμένη εκδοχή του 2λιτρου, 4κύλινδρου υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα του S3, μόνο που εδώ αποδίδει 333 PS και 420 Nm ροπής, αύξηση της τάξης των 23 PS και των 20 Nm. Η μέγιστη ροπή επιτυγχάνεται από τις 2.100 ως τις 5.500 rpm, ενώ το 0-100 km/h γίνεται μέσα σε 4,7 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Αυτό το σύνολο συνδέεται με καταλλήλως τροποποιημένο 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με διπλό συμπλέκτη, που καθιστά τις αλλαγές σχέσεων δύο φορές ταχύτερες από πριν. 

Το πιο σημαντικό είναι η προσθήκη του RS Torque Splitter από το Audi RS3, που ενώ δεν διαθέτει το ειδικό mode για το ντριφτάρισμα, παραμένει μία αλλαγή που θα βελτιώσει την οδηγική συμπεριφορά του μοντέλου.

Η επιβράδυνση επιτυγχάνεται χάρη στα νέα, μεγαλύτερα φρένα που έχει στον εμπρός άξονα, με μέγεθος 18 ιντσών και διάμετρο 357 χιλιοστών, ενώ έχουν αυξημένο πάχος κατά 4 χιλιοστά, στα 34 χιλιοστά

Μαζί με τα νέα φρένα, διαθέτει και πιο σκληρά ψαλίδια μπροστά, καθώς και βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης και αποσβεστήρες, με την Audi να τονίζει πως αυτό το S3 είναι πιο ακριβές και άμεσο στο τιμόνι από ποτέ.

Η πλήρης αποκάλυψη του μοντέλου θα γίνει μαζί με την παρουσίαση όλης της οικογένειας A3.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι τιμές του νέου Audi Q7 στην Ισπανία - Πότε έρχεται στην Ελλάδα (πίνακας)

Το Audi R8 πουλάει σαν ζεστό ψωμί! Η μεγάλη ζήτηση παρατείνει την παραγωγή του

Το νέο, συλλεκτικό Audi RS6 Avant GT τρομοκρατεί με τους 630 PS (photos)