Το Audi R8 πουλάει σαν ζεστό ψωμί! Η μεγάλη ζήτηση παρατείνει την παραγωγή του


Το Audi R8 θα παραμείνει στη γραμμή παραγωγής για λίγο ακόμα, καθώς η ζήτησή του είναι εξαιρετικά υψηλή.

  • ΦΩΤΟ: AUDI AG
  • 8/2/2024

Το 2023 έμελλε να είναι η τελευταία χρονιά που το Audi R8 θα ήταν στην παραγωγή, καθώς η εταιρεία συνεχίζει με γοργό βηματισμό προς τον εξηλεκτρισμό όλων των οχημάτων που προσφέρει στην αγορά.

Ωστόσο, η ζήτηση για το supercar ήταν τέτοια που οι Γερμανοί επέκτειναν τη διάρκεια ζωής του για μερικούς μήνες ακόμα, ως τα τέλη Μαρτίου, κάτι που επιβεβαιώθηκε από την ίδια την εταιρεία στη γερμανική εφημερίδα Automobilwoche.

Σε email προς το Motor1.com, η εκπρόσωπος της Audi για τα R8 και ΤΤ,  Liza Kellner, επιβεβαίωσε το σχετικό ρεπορτάζ, εξηγώντας:

«Είναι αλήθεια, το τελευταίο Audi R8 θα εγκαταλείψει τη γραμμή παραγωγής στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2024. Αυτό σηματοδοτεί το τέλος της παραγωγής ενός εμβληματικού σπορ αυτοκινήτου στο εργοστάσιο της Audi στο Neckarsulm. Το πλήρως ηλεκτρικό Audi Το e-tron GT θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στο Böllinger Höfe.

«Ως μέρος της στρατηγικής μας, η οποία έχει ξεκάθαρο στόχο την εξηλεκτρισμό ολόκληρης της γκάμας, αποφασίσαμε να αποσύρουμε το R8 στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2024.

«Η δήλωση ότι το R8 θα πάψει να παράγεται στα τέλη του 2023 χρονολογείται από το 2019. Από αυτή την άποψη, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η πραγματική ημερομηνία έχει αλλάξει κατά μερικές εβδομάδες».

Με το τέλος της παραγωγής του R8, «πεθαίνει» και ο κινητήρας V10 των 5,2 L που τροφοδοτούσε το μοντέλο, επομένως και ο διάδοχος της Lamborghini Huracan θα φέρει άλλου είδους μοτέρ.

Πηγή: Motor1.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε πόσο κοστίζει η ενοικίαση ενός Audi R8 στην Ελλάδα

Αποχαιρετισμός στα όπλα: Τέλος εποχής για το Audi R8 με μια special έκδοση για λίγους (photos)

Μάχη με γερμανικό αέρα: AMG SL 63 εναντίον BMW M8 εναντίον Audi R8 (video)