Αυτό είναι το νέο διπλοκάμπινο τσέπης της Fiat


Στην κατηγορία των pickup επιστρέφει η Fiat χαμηλώνοντας αυτή τη φορά τον πήχη με το συμπαγών διαστάσεων Strada το οποίο ξεκινά την καριέρα του από τις αγορές της Νότιας Αμερικής.

  • 8/4/2020

Η κατηγορία των pickup ανέκαθεν αποτελούσε ένα πρόσφορο έδαφος για εκείνους τους κατασκευαστές που επιθυμούσαν να επεκτείνουν την γκάμα των προτάσεών τους. Κι αν στο μακρινό παρελθόν ο προσανατολισμός τους ήταν ξεκάθαρα προσανατολισμός, η έλευση της διπλής καμπίνας και της δυνατότητας φιλοξενίας περισσότερων επιβατών άλλαξε τις ισορροπίας, τοποθετώντας τα διπλοκάμπινα στο στόχαστρο εκείνων που αναζητούσαν μια εναλλακτική επιβατική πρόταση.

Κάπως έτσι, λοιπόν, η αποκάλυψη του νέου Fiat Strada στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού αποκτά μια διαφορετική αξία, συγκεντρώνοντας χαρακτηριστικά που θα του επέτρεπαν να σταδιοδρομήσει σε μια αγορά με τα ιδιαίτερα γνωρίσματα της ελληνικής.

Οι συμπαγείς διαστάσεις του και οι γήινες προδιαγραφές του είναι μερικά από αυτά, μια και το νέο Fiat Strada δεν είναι τίποτα περισσότερο αλλά και τίποτα λιγότερο από ένα αυτοκίνητο πόλης που φόρεσε την επαγγελματική φορεσιά του.

Στην αγορά της Λατινικής Αμερικής το νέο Fiat Strada εφοδιάζεται με δύο ατμοσφαιρικούς κινητήρες βενζίνης 1,3 και 1,4 λίτρων με απόδοση 110 και 88 ίππων αντιστοίχως.

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα υπάρξουν τετρακίνητες εκδόσεις, ωστόσο, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος (20,8 εκατοστά) εξασφαλίζει στο μικρό pickup της Fiat γωνία προσέγγισης 24 μοιρών.

Σε ό,τι αφορά στις δυνατότητες φόρτωσης, η έκδοση μονής καμπίνας προσφέρει χώρο φόρτωσης συνολικού όγκου 1.354 λίτρων, ενώ στη διπλοκάμπινη έκδοση ο αντίστοιχος χώρος περιορίζεται στα 844 λίτρα.

Πέρα από τον ελκυστικό σχεδιασμό του, το νέο Fiat Strada διακρίνεται για τον σύγχρονο εξοπλισμό του, ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 7 ιντσών. Αν και παραμένει άγνωστο το πότε το νέο Fiat Strada θα σφραγίσει το διαβατήριό του για την ευρωπαϊκή αγορά, θεωρείται σχεδόν σίγουρη η αναβάθμισή του με αποδοτικότερα κινητήρια σύνολα και πρόσθετα στοιχεία εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας.