Αυτό είναι το νέο Ford Tourneo Connect! (Video)


Το νέο Tourneo Connect είναι το πρώτο μοντέλο της Ford που γεννήθηκε από τη συνεργασία της με τη VW και βασίζεται στο VW Caddy. Έρχεται σε δύο μήκη αμαξώματος και μπορεί να φιλοξενήσει έως και επτά άτομα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/10/2021

Η Ford  παρουσίασε το πρώτο μικρό επιβατικό βαν που είναι ο καρπός της συνεργασίας της με την Volkswagen, το νέο Tourneo Connect. Το Tourneo Connect είναι βασισμένο στο νέο VW Caddy van. Θα κατασκευάζεται μάλιστα, παράλληλα με το Caddy στο εργοστάσιο της VW  στο Poznan της Πολωνίας. Το νέο Tourneo Connect έρχεται σε δύο μήκη αμαξώματος και μπορεί να φιλοξενήσει έως και επτά επιβάτες. 

Το Tourneo Connect θα εξοπλίζεται με κινητήρες από τα τεχνολογικά ράφια της VW, με επιλογές βενζίνης 1,5 λίτρων και δύο diesel 2,0 λίτρων. Αργότερα θα ακολουθήσει και μία έκδοση «μηδενικών εκπομπών», όπως ανέφερε η Ford  χωρίς να αποκαλύψει περισσότερα.

«Η οικογένεια προϊόντων της Ford στην Ευρώπη θα έχει 100% μηδενικές εκπομπές ρύπων, με πλήρως ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα έως το 2024. Έτσι, οι πελάτες μπορούν να περιμένουν ένα ηλεκτροκίνητο Tourneo Connect που θα ενταχθεί στη γκάμα».

Υπενθυμίζουμε ότι η Ford  και η VW ανακοίνωσαν μία συνεργασία το 2019 για κοινή παραγωγή επαγγελματικών οχημάτων, καθώς και άλλα project όπως αυτόνομα αυτοκίνητα και ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο για τη Ford  που θα βασίζεται στην «ηλεκτρική» πλατφόρμα MEB της VW.

Το πρώτο όχημα της Ford  που θα αποκαλυφθεί στο πλαίσιο της συνεργασίας θα είναι το Ranger επόμενης γενιάς που αναμένεται να παρουσιαστεί αργότερα φέτος. Η παραλλαγή της VW δεν θα είναι άλλη από το Amarok, το οποίο θα κατασκευαστεί από τη Ford.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι σκοπεύουν να παράγουν συνολικά 8 εκατομμύρια επαγγελματικά οχήματα μαζί, συμπεριλαμβανομένων των pickup και των van.

2 μήκη, 3 σειρές καθισμάτων

Τόσο το μοντέλο με το κοντό, όσο και με το μακρύτερο μεταξόνιο έρχονται με την επιλογή επτά θέσεων. Οι δύο πιο πίσω σειρές καθισμάτων μπορούν να διπλωθούν, να μετακινηθούν κατά μήκος ή να αφαιρεθούν τελείως για να αυξηθεί ο χώρος. Το κάθισμα του συνοδηγού μπορεί επίσης να διπλωθεί.

Στο κέντρο του ταμπλό  υπάρχει η στάνταρ οθόνη αφής 8,25 ιντσών και στις πιο πλούσιες εκδόσεις (Titanium, Active και Sport) διατίθεται η μεγαλύτερη 10 ιντσών με σύστημα πλοήγησης και όλα τα σύγχρονα συστήματα συνδεσιμότητας. Ο πίνακας οργάνων είναι αναλογικός, αλλά προαιρετικά γίνεται πλήρως ψηφιακός μεγέθους 10,25 ιντσών.

Στον τομέα των κινητήρων, η βενζινοκίνητη έκδοση των 1,5 λίτρων αποδίδει 114 ίππους και διατίθεται με 6άρι χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Ο 2λιτρος ντίζελ διατίθεται σε εκδόσεις ισχύος 102 και 122 ίππων και με τις δύο επιλογές μετάδοσης, ενώ η ισχυρότερη έκδοση μπορεί να εξοπλιστεί για πρώτη φορά στο μοντέλο με τετρακίνηση.

Οι παραγγελίες θα ανοίξουν στις αρχές του 2022, όταν θα ανακοινωθούν και οι τιμές, ενώ οι πρώτες παραδόσεις του νέου Ford Touneo Connect θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2022.