Αυτό είναι το νέο Honda Civic e:HEV (video)


Η Honda αποκάλυψε και επίσημα την ευρωπαϊκή έκδοση του νέου Civic e:HEV, της 11ης γενιάς του αειθαλούς hatchback που φέτος κλείνει αισίως τα 50 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας του στην παγκόσμια αγορά.

  • 23/3/2022

Η Honda  γιορτάζει τα 50 χρόνια του Civic hatchback και αποκαλύπτει το ολοκαίνουργιο Civic e:HEV, που βρίσκεται πλέον στην 11η γενιά του και έρχεται στην Ευρώπη ως υβριδικό.

Στο ολοκαίνουργιο υβριδικό Civic η ιαπωνική εταιρεία έχει δώσει έμφαση στις ισχυρές επιδόσεις και την αποδοτικότητα με βελτιωμένα επίπεδα άνεσης στο εσωτερικό και τη συνολική χρηστικότητα. Διαθέτοντας στάνταρ την υβριδική τεχνολογία κινητήρων e:HEV της Honda, το ολοκαίνουργιο Civic ολοκληρώνει την αποστολή της μάρκας να εξηλεκτρίσει όλα τα κύρια ευρωπαϊκά μοντέλα της μέχρι το τέλος του 2022.

Το νέο Civic σχεδιαστικά διαθέτει μια κομψή και σπορ σιλουέτα, η οποία έχει επιτευχθεί με το χαμήλωμα της γραμμής του καπό κατά 25 mm σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, ενώ η γυάλινη επιφάνεια έχει αυξηθεί για να δημιουργήσει ένα ελαφρύ και ευάερο εσωτερικό. Έχει συνολικά μία πιο καθαρή, «αθόρυβη» επιφάνεια, με πιο καθαρές γραμμές και χωρίς έντονα χαρακτηριστικά.

Το μεταξόνιο είναι μεγαλύτερο κατά 35 χιλιοστά και αυτό επέτρεψε στους σχεδιαστές να δημιουργήσουν έναν πιο άνετο χώρο στην καμπίνα, καθώς και να βελτιώσουν τη δυναμική απόδοση και τη σταθερότητα του αυτοκινήτου στην ευθεία.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η καθαρή σχεδίαση με τον οριζόντιο προσανατολισμό του ταμπλό να τονίζει το πλάτος της καμπίνας. Διαθέτει νέα υψηλής ποιότητας υλικά. Στην κορυφαία έκδοση διαθέτει πλέον έγχρωμη οθόνη LCD 10,2 ιντσών για τον πίνακα οργάνων. Το σύστημα infotainment περιλαμβάνει την κεντρική οθόνη αφής των 9,0 ιντσών και επιπλέον αυτή έχει μετακινηθεί προς τα πάνω για να ελαχιστοποιηθεί η απόσπαση του οπτικού πεδίου του οδηγού. Το σύστημα είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto.

Το υβριδικό σύστημα κίνησης e:HEV

Η υβριδική τεχνολογία e:HEV της Honda δίνει το παρόν και στο νέο Civic και η εφαρμογή της περιλαμβάνει την νέα μπαταρία ιόντων λιθίου 72 κυψελών και δύο συμπαγών, αλλά ισχυρών ηλεκτρικών κινητήρων σε συνδυασμό με έναν 2.0λιτρο άμεσου ψεκασμού βενζινοκινητήρα που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson. Συνδυαστικά, το σύστημα αποδίδει μέγιστη ισχύ κινητήρα 135 kW (183 PS) και 315 Nm ροπής. Η τελευταία έκδοση του κινητήρα εσωτερικής καύσης έχει αρκετά νέα στοιχεία στην αρχιτεκτονική του που βοηθούν στην επίτευξη θερμικής απόδοσης 41%, ένα από τα υψηλότερα νούμερα στην αυτοκινητοβιομηχανία για αυτοκίνητο παραγωγής.

Οι δύο ισχυροί ηλεκτροκινητήρες συνεργάζονται για να παρέχουν την κύρια κινητήρια δύναμη στο νέο Civic. Ο κινητήρας ελέγχεται από μια νέα μονάδα Power Control που βρίσκεται κάτω από το καπό μαζί με το υπόλοιπο σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Η Honda ισχυρίζεται ότι το προηγμένο σύστημα κίνησης είναι σε θέση να αλλάζει απρόσκοπτα λειτουργία μεταξύ EV, Hybrid και Engine χωρίς καμία εντολή από τον οδηγό. Τέσσερα προγράμματα οδήγησης υπάρχουν διαθέσιμα, τα Eco, Normal, Sport και η νέα λειτουργία Individual, η οποία επιτρέπει τον ξεχωριστό έλεγχο του κινητήρα, του κιβωτίου ταχυτήτων και μπορούν να επιλεγούν από τον οδηγό.

Το ολοκαίνουργιο Civic έχει στόχο να επιτύχει εκπομπές CO2 μικρότερες από 110 γραμμάρια ανά km, με κατανάλωση λιγότερο από 5 l/100km στις δοκιμές WLTP.

Το παρόν δίνει και η διευρυμένη σουίτα SENSING της Honda με προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και βοηθήματα οδηγού. Μια νέα μπροστινή κάμερα ευρείας προβολής 100 μοιρών και η βελτιωμένη τεχνολογία αναγνώρισης βελτιώνουν την ικανότητα του Civic να εντοπίζει πεζούς, οδικές γραμμές, όρια και οχήματα μοτοσυκλετών και ποδηλατών. Για πρώτη φορά, το ολοκαίνουργιο Civic είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες σόναρ – τέσσερις μπροστά και τέσσερις πίσω. Εκτός από το βελτιωμένο σύστημα πέδησης μετριασμού σύγκρουσης, η τεχνολογία Lane Keep Assist και i-ACC, ο έλεγχος πέδησης χαμηλής ταχύτητας, οι πληροφορίες τυφλού σημείου, το Cross Traffic Monitor και το Traffic Jam Assist είναι όλες οι νέες προσθήκες στην ολοκληρωμένη παλέτα ενεργητικής ασφάλειας του Civic.

Το νέο Civic θα φτάσει στην Ευρώπη από το φθινόπωρο του 2022.