Αυτό είναι το νέο Hyundai Creta με εμφάνιση από Tucson


Η Hyundai ανανέωσε ριζικά το Creta, το οποίο προορίζεται για την αγορά της Ινδίας, με πολλά στοιχεία από το νέο Tucson. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/11/2021

Το Hyundai Creta έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Ινδονησίας (GIIAS), η οποία θα είναι η πρώτη αγορά που θα λανσαριστεί το μικρό crossover μοντέλο.

Εμφανισιακά, στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει η εμπνευσμένη από το Tucson  μπροστινή όψη. Αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς τα σχόλια που έχει λάβει το νέο Tucson, για την εμφάνισή του είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και οι Νοτιοκορεάτες προσπαθούν τώρα να περάσουν την αισθητική του και στα άλλα SUV της Hyundai.

Η νέα μάσκα με τα κρυμμένα εντός της φώτα ημέρας με σχεδιασμό “Parametric Hidden Lights”, όπως τον λέει η Hyundai συνοδεύεται από μία νέα ασημί επένδυση στον προφυλακτήρα, σχηματίζοντας ένα Χ.

Στο πίσω μέρος υπάρχουν λιγότερο σημαντικές αλλαγές με τα πίσω φώτα να έχουν split διάταξη και τη νέα 3D σχεδίαση.

Στο εσωτερικό, υπάρχει ο νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών, που αντικαθιστά την παλιά οθόνη 7 ιντσών. Ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, στάνταρ ή προαιρετικά διαθέσιμο θα είναι ένα ηχοσύστημα Bose με 8 ηχεία, οθόνη για το σύστημα πολυμέσων 8,0 ιντσών με υποστήριξη Android Auto και Apple CarPlay.

Κάτω από το καπό, το Creta θα εφοδιάζεται με έναν 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα 1,5 λίτρων με ισχύ 115 ίππων, που συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων είτε με αυτόματο CVT.

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό αν το νέο Hyundai Creta θα έρθει και στην Ευρώπη, πέρα από τις αγορές της Ινδίας, Ινδονησίας, Ρωσίας και Νότιας Αμερικής.