Aυτό είναι το νέο KIA Sorento


Ο φωτογραφικός φακός του Car and Driver εντόπισε το νέο KIA Sorento στους δρόμους της Καλιφόρνιας αποκαλύπτοντας με κάθε λεπτομέρεια τις σχεδιαστικές και όχι μόνο προδιαγραφές του.

  • 4/2/2020

Μπορεί το KIA Sorento να έχει πάψει να εισάγεται επισήμως στην ελληνική αγορά για τον υπόλοιπο κόσμο, ωστόσο, εξακολουθεί να αποτελεί ένα αξιοσέβαστο μέγεθος.

Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την αμερικανική αγορά που ως γνωστό λατρεύει τα ογκώδη SUV ακόμα και όταν αυτά προέρχονται από την όχι και τόσο μακρινή Κορέα.

Όχι τυχαία, λοιπόν, η KIA επέλεξε την Καλιφόρνια για τη δημιουργία του οπτικοακουστικού υλικού που θα συνοδεύσει το λανσάρισμα του νέο Sorento δίνοντας την ευκαιρία στον φωτογραφικό φακό του Car and Driver να απαθανατίσει τη στιγμή και να φέρει στο φως της δημοσιότητας το νέο σχεδιαστικό προφίλ του.

Το πληθωρικό σε διαστάσεις και προδιαγραφές SUV δίνει συνέχεια στον έντονο σχεδιαστικό χαρακτήρα που ακολουθούν οι προτάσεις της KIA από την εποχή που στο τιμόνι της κορεατικής φίρμας βρέθηκε ο χαρισματικό Peter Schreyer.

Πέρα από το πληθωρικό παράστημα, το νέο KIA Sorento έχει να επιδείξει και το προηγμένο τεχνολογικά προφίλ των επιμέρους εκδόσεών του το οποίο περιγράφεται από την επιγραφεί Hybrid που μπορεί κανείς να διακρίνει στο πίσω τμήμα του.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του το κορεατικό SUV θα διαθέτει plug-in υβριδικές εκδόσεις, διατηρώντας παρόλα αυτά και τα εξακύλινδρα σύνολα με τα οποία θα κορυφώνεται η παλέτα των εκδόσεών του.

Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι αν θα υπάρξουν και πετρελαιοκίνητοι συνδυασμοί για την ευρωπαϊκή αγορά και δικίνητες εκδόσεις που θα χαμηλώνουν τον πήχη σε ό,τι αφορά τουλάχιστον το κόστος απόκτησης ενός αυτοκινήτου που από γενιά σε γενιά αναβαθμίζεται και μάλιστα με εντυπωσιακό ρυθμό.

Το νέο KIA Sorento αναμένεται να λανσαριστεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους, με τους Κορεάτες να εστιάζουν για ευνόητους λόγους στην αμερικανική αγορά.