Αυτό είναι το νέο logo της Dacia!


Η εμφάνιση της μάρκας Dacia ανανεώνεται πλήρως. Με ένα νέο λογότυπο, νέα γραμματοσειρά, νέες αξίες και νέα χρώματα, η μάρκα ενισχύει το προφίλ της.

  • 17/6/2021

Στο μέλλον, το νέο έμβλημα της μάρκας θα αποτελείται από τα γράμματα D και C διατεταγμένα σε εικόνα- καθρέφτη. Ταυτόχρονα, το όνομα Dacia εμφανίζεται με νέα γραμματοσειρά.

Επιπλέον, o μελλοντικός κόσμος της Dacia θα είναι γήινες αποχρώσεις, του σκούρου χακί, της τερακότας και της άμμου με το χακί πράσινο ως βασικό χρώμα ως αναφορά στο υπαίθριο πνεύμα της μάρκας, όπως ενσωματώνεται στο Duster compact SUV και τη πρωτότυπο Bigster που παρουσιάστηκε στις αρχές του 2021. Δύο άλλα δευτερεύοντα χρώματα - φωτεινό πορτοκαλί και πράσινο - ολοκληρώνουν τη σειρά.

Η σταδιακή εισαγωγή του νέου προφίλ της φίρμας θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2021 και θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2022. Η μίνιμαλ, γεωμετρική εμφάνιση του νέου λογότυπου αντικατοπτρίζει την στιβαρότητα των μοντέλων Dacia καθώς και την αυθεντική φιλοσοφία της μάρκας Dacia που εστιάζει στα βασικά: απλότητα, αυθεντικότητα και στιβαρότητα, πάντα σε λογική τιμή. Παράλληλα, τα γράμματα που συγκλίνουν σαν βέλη μεταφέρουν την αίσθηση της κίνησης.

Η νέα εμφάνιση της μάρκας Dacia αποτελεί μέρος της στρατηγικής Renaulution του Renault Group. Αυτό περιλαμβάνει περαιτέρω αύξηση της ανταγωνιστικότητας της Dacia και επέκταση της γκάμας μοντέλων σε νέα segments. Το επανασχεδιασμένο λογότυπο είναι μια ορατή έκφραση αυτής της νέας πορείας. Η Dacia θα παρουσιάσει σταδιακά τη νέα εταιρική ταυτότητα από τον Ιούνιο του 2021 ενώ από τα μέσα του 2022, τα μοντέλα Dacia θα έχουν σταδιακά το νέο λογότυπο.