Αυτό είναι το νέο μικρό SUV της Skoda


Την πρωτότυπη εκδοχή ενός μικρού και άκρως ελκυστικού SUV επιδεικνύουν οι Τσέχοι με αφορμή τη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στο Νέο Δελχί.

  • 3/2/2020

Υπό άλλες συνθήκες η παρουσία ενός τετράτροχου στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Νέο Δελχί της Ινδίας θα έπρεπε να μας αφήνει αδιάφορους, ωστόσο, το παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον στο οποίο οι αυτοκινητοβιομηχανίες καλούνται να επιβιώσουν μάς υποχρεώνει να παρακολουθούμε στενά όλες τις κινήσεις τους.

Πόσο μάλλον  όταν πρόκειται για έναν Ευρωπαίο κατασκευαστή και για ένα προϊόν που δεν απέχει από τα δυτικοευρωπαϊκά πρότυπα.

Ο λόγος για το Skoda Vision IN ή αν προτιμάτε την πρωτότυπη εκδοχή ενός μικρού SUV που πρόκειται να λανσαριστεί στην ινδική αγορά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, αποτελώντας τη μικρότερη σε διαστάσεις και πιο προσιτή πρόταση της τσεχικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου.

Οι ομοιότητες με το ευρωπαϊκών προδιαγραφών Skoda Kamiq μόνο τυχαίες δεν είναι καθώς η έκδοση παραγωγής του Vision IN θα βασιστεί πάνω στην ίδια πλατφόρμα υιοθετώντας και τα ίδια μηχανικά μέρη.

Άλλωστε και σε επίπεδο διαστάσεων δεν παρατηρούνται ουσιαστικές διαφοροποιήσεις με το μήκος του αμαξώματος να φτάνει τα 4,26 μέτρα και το αυξημένο κατά τι ύψος να προκύπτει από τη μεγαλύτερη απόσταση που χωρίζει το αμάξωμα από το έδαφος.

Τώρα αν αναρωτιέστε τι δουλειά μπορεί να έχει η Skoda στην Ινδία, αξίζει να αναφέρουμε ότι η ινδική αγορά πρόκειται να αποτελέσει το next big thing για τις αυτοκινητοβιομηχανίες και μια διέξοδο στα προβλήματα που θα δημιουργήσει μια ενδεχόμενη επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.

Όχι τυχαία, λοιπόν, οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές στρέφουν όλο και πιο συχνά το βλέμμα τους σε μια χώρα με σχεδόν 1,4 δισεκατομμύρια κατοίκους.