Αυτό είναι το νέο MINI του 2023 - Τι έχει αλλάξει!


Η MINI έκανε μία αναπάντεχη κίνηση και μας δείχνει για πρώτη φορά την επόμενη γενιά του θρυλικού της 3θυρου μοντέλου σε ένα πλήρως καμουφλαρισμένο πρωτότυπο. Όλα όσα γνωρίζουμε έως τώρα για το επόμενο MINI που θα έρθει ως ηλεκτρικό, αλλά και σε εκδόσεις βενζίνης και ντίζελ.

  • 3/11/2021

Η επόμενη γενιά MINI θα έρθει το 2023 και σήμερα σε μία κίνηση που δεν περιμέναμε η βρετανική φίρμα μας δίνει μία πρώτη γεύση δημοσιεύοντας teaser φωτογραφίες από την τέταρτη γενιά του σύγχρονου εμβληματικού της μοντέλου. Εδώ εμφανίζεται σε τρίθυρη μορφή με ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, όμως το premium μικρό βρετανικό αυτοκίνητο αναμένεται για άλλη μια φορά να προσφέρει και το πιο πρακτικό πεντάθυρο αμάξωμα, καθώς και συμβατικούς κινητήρες βενζίνης και ντίζελ.

Με δεδομένο ότι δεν θα φτάσει στην αγορά μέχρι το 2023, δεν είναι περίεργο που η βρετανική μάρκα μας έδειξε το νέο MINI  καλυμμένο με βαρύ καμουφλάζ στη νέα του γενιά. Όπως και να έχει, το καμουφλάζ δεν μπορεί να κρύψει τα γνωστά σχήματα και τα σχεδιαστικά στοιχεία που βλέπουμε να εξελίσσονται από το πρώτο μοντέρνο MINI  το 2000, αλλά και τη σχεδιαστική συνέχεια από την τελευταία γενιά. Δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα εικόνες από το εσωτερικό, αλλά είναι σίγουρο ότι το ηλεκτρικό Cooper SE θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο με την οθόνη στην κορυφή της κεντρική κονσόλα.

Μιλώντας για την καμπίνα, η MINI  έχει ήδη ανακοινώσει ότι τα αυτοκίνητα της επόμενης γενιάς θα αποσύρουν τελείως το δέρμα σε μία στροφή προς τη χρήση πιο οικολογικών υλικών. Σε μια συνέντευξη του τον περασμένο μήνα στο Autocar, ο επικεφαλής σχεδιασμού της MINI, Oliver Heilmer είπε: «Για το αυτοκίνητο επόμενης γενιάς, εξετάσαμε την αρχή του MINI για να δούμε αν υπήρχαν στοιχεία σε αυτό απλώς και μόνο επειδή η ομάδα σχεδιασμού τα ήθελε. διακόσμηση; Όχι. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να μειώσουμε ξανά και να επικεντρωθούμε σε ό,τι είναι απαραίτητο, αλλά όχι πολύ πρακτικό και χωρίς συναίσθημα. Θα φέρουμε ξανά ζεστασιά με χρώματα και υφάσματα.»

Η τεχνική βάση φυσικά θα προέρχεται από το οπλοστάσιο της μητρικής BMW και δεν θα είναι άλλη από την νέα αρθρωτή προσθιοκίνητη πλατφόρμα FAAR, που είναι μία εξέλιξη της UKL. Η νέα πλατφόρμα μπορεί να φιλοξενήσει και αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις. Επιπλέον, λέγεται ότι οι διαστάσεις του νέου MINI θα είναι μικρότερες από την τρέχουσα γενιά.

Η γκάμα του νέου MINIθα περιλαμβάνει και πάλι το ανοιχτό μοντέλο MINI Cabrio, που θα ακολουθήσει το 2025 και αυτή τη φορά η παραγωγή θα πραγματοποιείται πλήρως στην Οξφόρδη. Η κορυφαία έκδοση John Cooper Works για άλλη μια φορά θα είναι παρούσα, αλλά πιθανότατα θα είναι η τελευταία με κινητήρα εσωτερικής καύσης, αφού η MINI θέλει να γίνει πλήρως ηλεκτρική μέχρι το 2030.