Αυτό είναι το νέο Mitsubishi Outlander (Video)


Η Mitsubishi παρουσίασε τη νέα γενιά του Outlander η οποία είναι εντυπωσιακή σε σχεδίαση, επταθέσια, πιο οικονομική σε κατανάλωση καυσίμου και θα διατίθεται τόσο σε δικίνητη όσο και τετρακίνητη έκδοση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 17/2/2021

Το καινούργιο Mitsubishi Outlander παρουσιάστηκε επίσημα από την ιαπωνική εταιρεία και αποτελεί ουσιαστική αλλαγή για το μοντέλο. Η τέταρτη, κατά σειρά, γενιά του βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο πλαίσιο του Nissan Rogue και είναι το πρώτο της συνεργασίας μεταξύ των δύο ιαπωνικών εταιρειών, οι οποίες ανήκουν στον Όμιλο Renault Alliance.

Το νέο Outlander διακρίνεται για τη σχεδίαση του αμαξώματος και το δυναμικό στυλ του το οποίο το κάνει να δείχνει περισσότερο δυναμικό και τυπικό ως SUV όχημα. Προφανώς, έχει επηρεαστεί από το πρωτότυπο Engelberg Tourer το οποίο παρουσιάστηκε το 2019.

Η μάσκα του ακολουθεί την αισθητική «Dynamic Shield» που έχει εδραιώσει η Mitsubishi, ενώ είναι έντονη η διαμόρφωση στην περιοχή των φωτιστικών σωμάτων των προβολέων ομίχλης. Στο πίσω μέρος, ξεχωρίζει η μεγάλη έκταση που καταλαμβάνει η εκεί κολώνα του αμαξώματος και τα μεγάλα φώτα. Επίσης, χαρακτηριστική είναι η διαμόρφωση των θόλων και η σχεδίαση των τροχών η διάσταση των οποίων φτάνει τις 20 ίντσες. 

Το καινούργιο Mitsubishi Outlander είναι επταθέσιο και, αρχικά, προορίζεται για την αμερικανική και την ιαπωνική αγορά. Στο εσωτερικό του, το ταμπλώ έχει αισθητικές επιρροές από τη Nissan και πλέον διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη αφής στην κονσόλα η οποία είναι 8,0 ή 9,0 ιντσών, αναλόγως της εξοπλιστικής έκδοσης. Ο πίνακας οργάνων συνίσταται από μία έγχρωμη οθόνη 12,3 ιντσών στην οποία ο οδηγός θα μπορεί να παραμετροποιεί τις ενδείξεις. 

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, αρχικά θα διατίθεται με τον χωρητικότητας 2,5 λίτρων, τετρακύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα που τοποθετείται στο Nissan Rogue και ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 184 PS και μέγιστη ροπή 245 Nm.

Αργότερα, το νέο Outlander θα διατίθεται και σε Plug-in Hybrid έκδοχή. Εκτός από τη δικίνητη εκδοχή του, το νέο μοντέλο της Mitsubishi Motors θα είναι και τετρακίνητο και θα διαθέτει το σύγχρονο σύστημα «Super All-Wheel Control» που έχει δημιουργήσει η εταιρεία.

Το επίπεδο εξοπλισμού είναι υψηλό και περιλαμβάνει πολλά συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού. Η ποιότητα των υλικών και της ταπετσαρίας είναι αναβαθμισμένη, ενώ στις ακριβότερες εκδόσεις του καινούργιου Outlander θα υπάρχει ηχοσύστημα της «Bose».

Τέλος, οι δύο θέσεις στην τρίτη σειρά καθισμάτων μπορούν να αποσύρονται στον χώρο αποσκευών όταν δεν χρησιμοποιούνται, αυξάνοντας την ικανότητά του για μεταφορά αντικειμένων.