Αυτό είναι το νέο Nissan 400Z


Αν και οι Ιάπωνες κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό την εικόνα του νέου Nissan 400Z, το οποίο ετοιμάζεται πυρετωδώς, διαρρέουν στο διαδίκτυο φωτογραφίες του

  • 23/3/2021

Με νύχια και με δόντια προσπαθεί να κρατήσει η Nissan οποιεσδήποτε πληροφορίες αφορούν την εξωτερική εμφάνιση ή τις τεχνικές λεπτομέρειες του πολυαναμενόμενου, για αρκετούς σε αυτόν τον πλανήτη, νέου 400Z.

Ωστόσο, κάποιες πρώιμες φωτογραφίες του κατέκλεισαν το διαδίκτυο και δεν μιλάμε για κάποιο σκίτσο ή σχέδιο πρωτότυπου μοντέλου, όπως το «Z Proto Concept», αλλά για το πραγματικό αυτοκίνητο, αν και αφορά μοντέλο προπαραγωγής.     

Η «ζημιά» φαίνεται πως προκλήθηκε τόσο από το Instagram όσο και από το TikTok, τα οποία με κάποιο περίεργο είχαν πρόσβαση μέσα στην Nissan, αλλιώς δεν εξηγείται.

Σχετικά λοιπόν με την σχεδίαση του 400Z, βλέπουμε πως τα περισσότερα ρετρό στοιχεία που είχαμε πρωτοδεί στο πρωτότυπο Ζ, εξακολουθούν και υφίσταται. Για παράδειγμα η ασημένια μάσκα του μπροστινού μέρους. Από την άλλη, οι χειρολαβές μοιάζουν να προεξέχουν περισσότερο σε σχέση με το Ζ.

Στο πίσω μέρος, οι ομοιότητες με το νοσταλγικό 300ZX του 1990 είναι παραπάνω από εμφανείς. Το μοντέρνο στοιχείο εδώ φαίνεται πως θα είναι η εκτεινόμενη αεροτομή, όπως π.χ. του Audi TT, για να αποτρέπεται το φαινόμενο της άντωσης στις υψηλότερες ταχύτητες και το αυτοκίνητο να παραμένει σταθερό.

Μηχανικά είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα υπάρχει υπερτροφοδοτούμενος V6 κινητήρας, αλλά δεν διευκρινίζεται επακριβώς η χωρητικότητά του. Μιλάμε για τον γνωστό των 3,7 λίτρων ή πρόκειται να δούμε τον 3λιτρο που φοράει το Infiniti Q60;  Όποιος και να χρησιμοποιηθεί η ιπποδύναμη αναμένεται κοντά στους 400 ίππους, ίσως και 450 για την έκδοση «Nismo».

Στην καμπίνα, τα χειριστήρια και οι διακόπτες φέρουν ομοιότητες με τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρίας, ενώ ο στόχος της εταιρίας είναι να συνδυάζει τον σπορ χαρακτήρα και την προσεγμένη ποιότητα. Μία ψηφιακή οθόνη στη θέση του οδηγού και τρία στρογγυλά όργανα, ψηλά στην κεντρική κονσόλα, θα πρέπει να θεωρούνται στάνταρ.