Αυτό είναι το νέο Opel Corsa


Οι δοκιμές εξέλιξης συνεχίζονται για την επόμενη γενιά του Opel Corsa, η οποία έχει αποκτήσει την τελική της μορφή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/5/2019

Την τελική του μορφή έχει αποκτήσει το νέο Opel Corsa, το οποίο συνεχίζει παρόλα αυτά τις δοκιμές εξέλιξης σε δημόσιους δρόμους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η νέα γενιά του δημοφιλούς supermini θα φτάνει σε μήκος τα 4,06 μέτρα, προσφέροντας μεγαλύτερους χώρους για επιβάτες και αποσκευές -από τα 285 λίτρα το διαμέρισμα αποσκευών φτάνει πλέον τα 309 λίτρα- χάρη στους πιο “κοντούς” προβόλους και το μεγαλύτερο κατά 28 χιλιοστά μεταξόνιο.

Στο πλαίσιο της πλήρους αναθεώρησης των αναλογιών του αποκλειστικά(;) πεντάθυρου αμαξώματος,το νέο Corsa θα διαθέτει μεγαλύτερο πλάτος και χαμηλότερο ύψος, την ίδια στιγμή που το συνολικό βάρος δεν θα ξεπερνά τα 1.000 κιλά παρουσιάζοντας μείωση της τάξης των 110 κιλών.

Ουσιαστικές αλλαγές, ωστόσο, θα προκύψουν και κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες του Opel Corsa. Πέρα από το πλαίσιο, το οποίο προέρχεται από το PSA Group, την υπογραφή του γαλλικού ομίλου αυτοκινητοβιομηχανιών φέρουν και τα κινητήρια σύνολα του αυτοκινήτου.

Αναλυτικότερα, το νέο Opel Corsa θα εφοδιάζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης του 1,2 λίτρου, καθώς και με των πετρελαιοκινητήρα του 1,5 λίτρου που συναντάμε σήμερα σε προτάσεις της Peugeot και της Citroen.

Από την γκάμα του γερμανικού supermini δεν θα μπορούσε να λείπει μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση, η οποία πρόκειται να “υιοθετήσει” τις τεχνικές προδιαγραφές του επίσης νέου Peugeot e-208.

Η διάθεση του νέου Opel Corsa πρόκειται να ξεκινήσει στην ευρωπαϊκή αγορά τον Νοέμβριο, μετά και την επίσημη πρεμιέρα του στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.