Αυτό είναι το νέο πρόσωπο της Toyota Corolla


H νέα Toyota Corolla μετρά λιγότερα από δύο χρόνια στην ευρωπαϊκή αγορά, ωστόσο, οι Ιάπωνες προετοιμάζουν ήδη την ανανεωμένη εκδοχή της.

  • 2/5/2020

Η ημέρα που η Toyota Corolla θα κληθεί να ακολουθήσει το νέο σχεδιαστικό προφίλ της ιαπωνικής φίρμας δεν είναι πολύ μακριά. Οι Ιάπωνες επιχειρούν να αλλάξουν την εικόνα μιας αυτοκινητοβιομηχανίας που στο πρόσφατο παρελθόν απέφευγε σαν το διάολο το λιβάνι τον όποιο σχεδιαστικό πειραματισμό, βάζοντας στο παιχνίδι το δημοφιλέστερο μοντέλο της γκάμα τους.

Η ανανεωμένη Toyota Corolla εντοπίστηκε στην Κίνα, ωστόσο, οι σχεδιαστικές αλλαγές που παρατηρούνται κυρίως στο μπροστινό τμήμα πρόκειται να αποτελέσουν τον οδηγό για το «φρεσκάρισμα» του ιαπωνικού μικρομεσαίου σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Οι παρεμβάσεις είναι εκτεταμένες, καθώς ο ανασχεδιασμός του προφυλακτήρα και των φωτιστικών σωμάτων συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα μέρη του ρύγχους.

Σε κάθε περίπτωση το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει τους Ιάπωνες όντας… απείρως ελκυστικότερο και πιο δυναμικό από τη σημερινή εκδοχή του αυτοκινήτου.

Βλέποντας την κινεζική εκδοχή της ανανεωμένης Toyota Corollla να είναι σχεδόν έτοιμη για να περάσει στην παραγωγή, μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι η επικαιροποίηση του αυτοκινήτου και στις υπόλοιπες αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται δεν θα καθυστερήσει σημαντικά.

Υπό κανονικές συνθήκες το facelift ενός τετράτροχου πραγματοποιείται στο μέσο του κύκλου ζωής του -συνήθως τέσσερα χρόνια μετά την πρεμιέρα του- ωστόσο υπάρχουν και εξαιρέσεις  οι οποίες έρχονται να επιβεβαιώσουν τον παραπάνω κανόνα.  

Διαβάστε επίσης: 

MEGA TEST: H νέα Toyota Corolla απέναντι σε πέντε μικρομεσαία hatchbacks

MEGA TEST 8 B-SUV: Πώς τα πηγαίνει το νέο VW T-Cross απέναντι στον ανταγωνισμό!