Αυτό είναι τo νέο πρόσωπο του ΚΙΑ Picanto


Στα περίχωρα της Φρανκφούρτης εντοπίστηκε το υπό εξέλιξη KIA Picanto το οποίο πολύ σύντομα πρόκειται να ανανεωθεί και να αποκτήσει ένα δυναμικότερο προφίλ.

  • 17/3/2020

Μετά την έλευση του νέου Hyundai i10 στην ελληνική αγορά σειρά για τον κορεατικό όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών παίρνει η KIA και ειδικότερα το Picanto η ανανεωμένη εκδοχή του οποίου εντοπίστηκε να βολτάρει στα προάστια της Φρανκφούρτης.

Κρίνοντας από τα διακοσμητικά στοιχεία του αμαξώματος, το μικρότερο σε διαστάσεις και πιο προσιτό ΚΙΑ θα διατηρήσει στην ανανεωμένη γκάμα των εκδόσεών του τη σειρά GT Line, προχωρώντας στις απαραίτητες αισθητικές και εξοπλιστικές αναβαθμίσεις ώστε να παραμείνει επίκαιρο.

‘Άγνωστο παραμένει αν το Picanto θα εξασφαλίσει πρόσβαση στα νέα κινητήρια σύνολα του Hyundai i10 ή να θα συνεχίζει την πορεία του με τα ήδη υπάρχοντα. Όλα συντείνουν, πάντως, στο γεγονός ότι κάτω από το καπό του κορεατικού city car θα βρεθεί ο ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,2 λίτρου και απόδοσης 83 ίππων, ενώ για εκείνους που θα αναζητήσουν το κάτι παραπάνω, οι Κορεάτες θα προσφέρουν και το υπερτροφοδοτούμενο σύνολο του 1,0 λίτρου με την απόδοση των 100 ίππων.

Η επίσημη πρεμιέρα του αυτοκινήτου είχε προγραμματιστεί για το φθινόπωρο, χωρίς ωστόσο να μπορεί να πει κανείς με σιγουριά αν οι Κορεάτες θα θελήσουν να μεταθέσουν χρονικά το λανσάρισμα του αυτοκινήτου εξαιτίας του Κορωνοϊού.