Αυτό είναι το νέο σκάφος της Honda με έμπνευση από NSX


H Honda συνεχίζει την ενασχόλησή της με τα μικρά σκάφη (εκτός από τα Lear Jets) δημιουργώντας ένα πολύ όμορφο fishing boat με δάνεια από τα αυτοκίνητά της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/10/2019

Οι ιαπωνικές εταιρίες αυτοκινήτου έχουν μεγάλη παράδοση και στα μικρά ή μεγαλύτερα σκάφη, με την Toyota και την Lexus να είναι τα πιο γνωστά παραδείγματα. Όμως και η Honda έχει το δικό της τμήμα κατασκευής σκαφών, το Honda Marine, το οποίο παρουσίασε πρόσφατα το νέο μικρό "ψαράδικο" σκάφος της.

Για την κατασκευή του η Honda Marine συνεργάστηκε με την SanJuanYachts, και το SJ32 παρουσιάστηκε φέτος στο International Boat Builder Exhibition.

Το μικρό αλλά ιδιαίτερα πολυτελές σκάφος έχει δύο τετράχρονος κινητήρες με τεχνολογία VTEC ενώ είναι βαμμένο στο κλασικό πορτοκαλί χρώμα του NSX. Όμως το SJ32 είναι κατά πολύ ακριβότερο από το supercar των Ιαπώνων, αφού η τιμή του ξεκινά από τα 300.000 δολάρια και μπορεί να ξεπεράσει και τα 450.000 δολάρια ανάλογα με τα εξτρά που θα τοποθετήσει ο ιδιοκτήτης του.

Οι δύο κινητήρες Honda Marine BF250 έχουν την τεχνολογία Ιntelligent Shift and Throttle με ηλεκτρονικό έλεγχο και αποδίδουν 250 ίππους έκαστος, δηλαδή 500 άλογα συνδυασμένης ισχύος. Με αυτή την διάταξη (μπορεί κανείς να το παραγγείλει και με έναν κινητήρα) η ταχύτητά του μπορεί να φθάσει τα 55 μίλια την ώρα (περίπου 88,5 km/h).

Eκτός από τους εντυπωσιακούς κινητήρες υπάρχει διάχυτη η πολυτέλεια στα υλικά που χρησιμοποιούνται ενώ οι ανέσεις είναι πλουσιοπάροχες για ένα τέτοιου τύπου σκάφος, με έμφαση σε όσους ασκούν το χόμπι του ψαρέματος για τους οποίους η εταιρία που το κατασκευάζει έχει φροντίσει να παρέχει όλα τα κομφόρ.