Αυτό είναι το νέο Subaru WRX, ισχυρό και ανασχεδιασμένο


Το νέο Subaru WRX έρχεται με σημαντική ισχύ και ριζικό ανασχεδιασμό. 

  • 19/2/2022

Το Subaru WRΧ του 2022 έρχεται με νέα τιμή (στα 29.105 δολάρια στις ΗΠΑ), πιο ισχυρό κινητήρα και ανανέωση στον σχεδιασμό του.

Στη βασική του έκδοση, το νέο WRX διαθέτει εξάγωνη γρίλια εμπρός με φώτα LED, εξάτμιση με τέσσερις απολήξεις από ανοξείδωτο ατσάλι και ζάντες 17 ιντσών με θερινά ελαστικά.

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζει η οθόνη infotainment 7 ιντσών, με συμβατότητα Android Auto και Apple CarPlay, μαζί με μία ακόμα οθόνη αντίστοιχου μεγέθους για τον κλιματισμό και τις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου.

Οι μεταλλικές, ασημένιες λεπτομέρειες με το μαύρο δέρμα προσφέρουν μία οικεία για το μοντέλο αίσθηση.

Στην έκδοση Premium, προστίθενται πίσω πτέρυγα, διαφορετικά φώτα εμπρός, ζάντες 18 ιντσών, ενώ εσωτερικά αλλάζει το δέρμα με το οποίο επενδύεται η καμπίνα, ενώ μεγαλώνει η οθόνη infotainment στις 11,6 ίντσες.

Υπάρχει πάντα κι η έκδοση Limited, με μεγαλύτερες αλλαγές την προσθήκη ηλιοροφής, καθώς και συστήματα υποβοήθησης όπως το Red Cross Traffic Alert και το Blind-Spot Direction.

Τέλος, η έκδοση WRX GT κάνει το αυτοκίνητο πιο... αγωνιστικό, με καθίσματα της Recaro, ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις με τρία modes (Comfort, Normal και Sport), και ειδικές ρυθμίσεις για το τιμόνι και τους αποσβέστες. 

Στην καρδιά όλων των εκδόσεων του νέου WRX βρίσκεται ο 2,4 λίτρων, τετρακύλινδρος κινητήρας της εταιρείας, που μαζί με τη βοήθεια του turbo αποδίδει 271 ίππους και 349 Nm ροπής. Διαθέτει 6τάχυτο, χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και συμμετρικό σύστημα AWD.