Αυτό είναι το νέο Volkswagen Tiguan (video-photos)


Ανανεωμένο εμφανισιακά και αναβαθμισμένο σχεδιαστικά, το πετυχημένο C-SUV της VW περνά στην 3η γενιά του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 19/9/2023

Τρεις μήνες μετά τις πρώτες (καμουφλαρισμένες) φωτογραφίες και πληροφορίες, η Volkswagen προχώρησε την Τρίτη (19/9) στην πλήρη αποκάλυψη της 3ης γενιάς του Tiguan.

Το άκρως πετυχημένο μοντέλο - και ένα από τα πιο επιτυχημένα της φίρμας με περισσότερες από 7,6 εκατ. πωλήσεις στον κόσμο από το ντεμπούτο του το 2007 - ανανεώνεται πλήρως, ενσωματώνοντας νέες τεχνολογίες, καινούριο σχεδιασμό και plug-in hybrid κινητήρια σύνολα που επιτρέπουν αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία περίπου 100 km.

Βασισμένο στην εξελιγμένη πλατφόρμα MQB evo, το C-SUV της γερμανικής φίρμας αποκτά τις τελευταίες τεχνολογίες, όπως ταχύτερη φόρτιση AC για τις PHEV εκδόσεις, στάνταρ γρήγορη φόρτιση DC, νέο digital cockpit με οθόνη συστήματος infotainment έως 15 ιντσών και πολλά νέα συστήματα ασφάλειας και άνεσης.

Το εμπρός μέρος έχει μια δυναμική εμφάνιση, με νέους επίπεδους προβολείς LED IQ.LIGHT HD matrix και μια οριζόντια λωρίδα πίσω από μια γυάλινη επιφάνεια, που παραπέμπει στο ID.4, όπως και το κλειστό πάνω τμήμα της μάσκας. Οι αεραγωγοί βρίσκονται στις εξωτερικές πλευρές του προφυλακτήρα, με τις αεροκουρτίνες να εξασφαλίζουν τη βέλτιστη ροή του αέρα. Η σχεδίαση του εμπρός τμήματος «υπογραμμίζει» τη βελτίωση του συντελεστή οπισθέλκουσας από 0,33 σε 0,28.

Η νέα συνολική σχεδίαση στο πλάι, με τη «μυώδη» εμφάνιση, παραπέμπει στο μεγαλύτερο Touareg χάρη στα τονισμένα πίσω φτερά, ενώ μια νέα οριζόντια λωρίδα LED αναδεικνύει τις αλλαγές στη σχεδίαση του πίσω μέρους.

Το εσωτερικό διαθέτει νέα σχεδίαση, με το καινούριο Digital Cockpit που περιλαμβάνει ψηφιακά όργανα με επίστρωση που αποτρέπει την αντανάκλαση και την οθόνη του συστήματος infotainment (έως και) 15 ιντσών, η οποία έχει εντελώς νέα διάταξη μενού και γραφικά. Επιπλέον, υπάρχει νέο head-up display και ο καινούριος περιστροφικός διακόπτης (Driving Experience Control) με τη δική του mini OLED οθόνη, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο των drive modes, της έντασης του ραδιοφώνου ή τα χρώματα του φωτισμού της καμπίνας.

Τα υλικά κατασκευής είναι υψηλής ποιότητας, ενώ τα καθίσματα διαθέτουν λειτουργία μασάζ και οσφυϊκή ρύθμιση. Επιπλέον, υπάρχει μια λειτουργία προγραμματισμού για αυτόματη ενεργοποίηση της θέρμανσης ή του αερισμού των καθισμάτων σε συγκεκριμένες εξωτερικές θερμοκρασίες.

Το νέο Tiguan είναι εφοδιασμένο στο βασικό εξοπλισμό με μεγάλο αριθμό συστημάτων άνεσης και υποβοήθησης, όπως το Side Assist, το Front Assist (Autonomous Emergency Braking), το Lane Assist και το σύστημα κάμερας οπισθοπορείας. Επιπλέον, υπάρχει μια μεγάλη γκάμα προαιρετικών συστημάτων.

Επιπλέον, η ανάρτηση είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενη, προσφέροντας δυναμική οδήγηση και μεγαλύτερη περισσότερη άνεση. Μάλιστα, το Tiguan διαθέτει ένα σύστημα δυναμικού ελέγχου του οχήματος, που έκανε ντεμπούτο στο τρέχον Golf GTI, με το οποίο ελέγχεται, μεταξύ άλλων, το ηλεκτρικό κλείδωμα του διαφορικού και τα αμορτισέρ, για αυξημένη άνεση αλλά και συμπεριφορά στις στροφές. Συν τοις άλλοις, προαιρετικά υπάρχει και το αναβαθμισμένο σύστημα ελέγχου πλαισίου DCC Pro.

Το νέο Tiguan έχει αυξηθεί σε μήκος κατά περίπου τρία εκατοστά σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, ενώ το ύψος, το πλάτος και το μεταξόνιο παραμένουν πρακτικά ίδια. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών της νέας γενιάς έχει αυξηθεί κατά 37 lt στα 652 lt (όταν φορτωθεί μέχρι το ύψος της πλάτης των πίσω καθισμάτων).

Όσο για τα κινητήρια σύνολα, η γερμανική φίρμα δεν έδωσε στη δημοσιότητα αναλυτικές λεπτομέρειες των προδιαγραφών. Ωστόσο επεσήμανε ότι θα υπάρχουν κινητήρες turbo diesel (TDI), turbo βενζινοκινητήρες (TSI), ήπια υβριδικοί turbo βενζινοκινητήρες (eTSI) και plug-in υβριδικά συστήματα (eHybrid), τα οποία θα προσφέρονται αποκλειστικά σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DSG) στο μέλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχουν δύο PHEV εκδοχές, με ισχύ 204 και 272 PS και μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 19,7 kWh, ενώ οι MHEV παραλλαγές θα έχουν ως βάση τον τετρακύλινδρο turbo κινητήρα 1,5 L και ισχύ 130 PS και 150 PS. Επιπλέον θα υπάρχει και 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο σύνολο με 204 PS και 265 PS. Τέλος οι turbo diesel εκδόσεις θα φέρουν κινητήρα 2,0 L και θα αποδίδουν 150 PS και 193 PS. Εκτός από προσθιοκίνητο, το νέο Tiguan θα διατίθεται και με κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Η 3η γενιά του Tiguan θα φτάσει στις αντιπροσωπείες το πρώτο τρίμηνο του 2024.