Αποκάλυψη: Πόσους ίππους θα έχει το νέο VW Golf GTI!


Μία από τις πλέον επιτυχημένες εκδόσεις του VW Golf επιστρέφει στην όγδοη κατά σειρά γενιά του μικρομεσαίου hatchback δίνοντας συνέχεια στην αυτοκρατορία των GTI.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: Χ ΤΟΜ DESIGN
  • 3/11/2019

Συνέχεια σε μια παράδοση σαράντα και πλέον ετών πρόκειται να δώσει πολύ σύντομα η όγδοη κατά σειρά γενιά του VW Golf. Το δημοφιλές μικρομεσαίο hatchback το οποίο αναμένεται να τοποθετηθεί πριν το τέλος του έτους στις προθήκες της Volkswagen πρόκειται να αποκτήσει πολύ σύντομα έκδοση GTI.

Όπως και στο πρόσφατο παρελθόν, το εμβληματικό hothatch δεν θα διαφέρει σημαντικά από τις πολιτικές εκδόσεις του, διατηρώντας ένα μετριοπαθές σχεδιαστικό προφίλ και ταυτόχρονα την ικανότητα να περνά απαρατήρητο.

Τη διαφορά θα κάνουν οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα του μπροστινού προφυλακτήρα, οι ζάντες αλουμινίου αποκλειστικής σχεδίασης, οι ακροβολισμένες στον πίσω διαχύτη απολήξεις της εξάτμισης και τα διακριτικά της έκδοσης.

Ο δίλτρος TSI κινητήρας θα διατηρήσει τη θέση του κάτω από το καπό του Golf GTI όγδοης γενιάς αποδίδοντας περισσότερους από 250 ίππους, ωστόσο, μένει να αποδειχθεί αν θα συνεχίσει να προσφέρεται η δυνατότητα επιλογής ενός μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων ή αν η VW θα επιλέξει το επτατάχυτο DSG για να συμπληρώσει τις προδιαγραφές του δημοφιλούς hothatch.

Χαρακτηριστικά, όπως το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, θα συναντά κανείς μόνο στην έκδοση TCR του Golf GTI η ισχύς της οποία θα αγγίξει τους 300 ίππους. Στα ίδια επίπεδα ισχύος αναμένεται να κινηθεί και η έκδοση R, η οποία ωστόσο θα είναι τετρακίνητη.

Το νέο VW Golf GTI θα αποκαλυφθεί μέσα στο 2020, πλαισιώνοντας την γκάμα της γερμανικής φίρμας το τελευταίο τρίμηνο του επόμενου έτους. Μέχρι τότε, η ψηφιακή απεικόνιση της X-TOMI Design μάς προσφέρει μια κλεφτή ματιά στο μέλλον ενός αυτοκινήτου που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει σε μια κατηγορία που αποκτά όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον.