Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό Land Rover Series IIA!


Η Everrati Automotive Limited, μια βρετανική εταιρεία που ειδικεύεται στη μετατροπή all-time classic αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά, παρουσίασε το νέο της πόνημα που δεν είναι άλλο από το θρυλικό Land Rover Series IIA.

  • 2/9/2021

Ένα γνήσιο βρετανικό σύμβολο της αυτοκίνησης, το Land Rover Series IIA είναι γνωστό ως ένα από τα πιο επιτυχημένα off-road οχήματα που κατασκευάστηκαν ποτέ. Ως πνευματικό παιδί του διάσημου σχεδιαστή αυτοκινήτων Maurice Wilks, η Σειρά IIA αποτέλεσε σημείο αναφοράς ως το πρώτο τετρακίνητο όχημα στον κόσμο, διαθέσιμο στο κοινό. Ενσωματώνοντας πλέον ένα ολοκαίνουργιο σύστημα μετάδοσης κίνησης EV, μοναδικά σχεδιασμένο και ανεπτυγμένο από την Everrati μια ομάδα εξειδικευμένων ειδικών της εταιρείας συνεργάζεται για να αποκαταστήσει το αμάξωμα και το πλαίσιο, συνδυάζοντας το πλήρως ανακατασκευασμένο όχημα με προηγμένο ηλεκτρικό κινητήρα.

Αφού αφαιρεθεί προσεκτικά κάθε εξάρτημα από το αυτοκίνητο-δότη, συμπεριλαμβανομένου του αμαξώματος, του κινητήρα και των εσωτερικών του τμημάτων, το σασί και το διάφραγμα του αυτοκινήτου γαλβανίζονται και επικαλύπτονται με προστατευτική διαδικασία ψευδαργύρου για να αποφευχθεί η μελλοντική διάβρωση των πάνελ και διατίθεται σε καμβά ή παραδοσιακό soft-top καμβά και hard top. Οι τροχοί έχουν αναβαθμιστεί και διατίθενται σε μια ποικιλία χρωμάτων με ελαστικά Michelin.

Σχεδιασμένο με CAD για να διασφαλιστεί η σωστή ενσωμάτωση, το πακέτο μπαταριών 60kWh διαθέτει προηγμένη διαχείριση μπαταρίας και έλεγχο θερμοκρασίας ενώ η ισχύς 150 ίππων και 300 Nm ροπής του ηλεκτροκινητήρα έρχεται με μια πραγματική αυτονομία 200 χιλιομέτρων και προσφέρει λειτουργίες κίνησης δύο και τεσσάρων τροχών, καθώς μετάδοση hi/low. Το δε 0-97 km/h από στάση έρχεται σε 13 δευτερόλεπτα. Προφανώς δε λείπουν σύγχρονες ευκολίες όπως το υδραυλικό τιμόνι και το υδραυλικό σύστημα φρένων που κάνει την οδήγηση πιο εύκολη ενώ και η καμπίνα έχει αναβαθμιστεί στα σύγχρονα πρότυπα με μια σειρά από νέες προσθήκες που ενισχύουν την άνεση. Η τιμή του όμως επίσης... ηλεκτρίζει καθώς κοστίζει 150.000 λίρες Αγγλίας!