Αυτό είναι το πρώτο teaser του νέου Audi RS6 Avant


Η απόδοσή του θα κυμαίνεται από τους 600 έως τους 650 PS, ενώ πιθανή θεωρείται και μια υβριδική έκδοση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/8/2019

Πριν από μερικές μέρες η Audi Sport έδωσε στη δημοσιότητα μια teaser εικόνα για τα 6 συνολικά μοντέλα με τον κωδικό RS που προγραμματίζει. Τώρα επανέρχεται με ένα ακόμα teaser, που εμφανίστηκε στo facebook και προλογίζει ίσως το πιο εμβληματικό μοντέλο της, το RS6 Avant.

Το οποίο στην καινούργια του εκδοχή και με βάση τις πρώτες πληροφορίες θα παρουσιαστεί στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο και σε μια ειδική εκδήλωση για τα μέλη του Audi Sport drivers club. Στη συνέχεια το πιο πιθανό είναι πως θα δώσει το παρόν και στο περίπτερο της μάρκας στην έκθεση της Φρανκφούρτης που θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στις 12 Σεπτεμβρίου.

H teaser εικόνα δεν αποκαλύπτει και πολλά, μιας και παρουσιάζει λίγο τα πίσω φώτα και φτερά, μαζί με στοιχεία όπως την κεραία και τις ράγες οροφής. Σε γενικές γραμμές πάντως το καινούργιο RS6 αναμένεται να έχει μια ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση. Τόσο σε σχέση με τον προκάτοχό του όσο και με τις στάνταρ εκδόσεις του Α6 Avant, ενώ η ίδια λογική θα ισχύσει και για το εσωτερικό του.

Ο κινητήρας του θα είναι ο V8 των 4.000 cc του ομίλου VW με τα διπλά turbo και με απόδοση που θα κυμαίνεται κάπου μεταξύ των 600 και των 650 ίππων. Λόγος γίνεται και για μια υβριδική του έκδοση με τα μηχανικά μέρη της Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid, ενώ οι ίδιο κινητήρες θα χρησιμοποιηθούν και στο RS7 Sportback.