Αυτό είναι το πρωτότυπο Acura Integra, προμηνύοντας την επιστροφή του


Η Acura παρουσίασε το Integra Prototype, που αποτελεί το προοίμιο της επίσημης έκδοσης που θα κυκλοφορήσει από το αμερικανικό brand της Honda.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 13/11/2021

Το όνομα Integra είχε χαθεί από την αγορά των ΗΠΑ το 2001, αλλά 20 χρόνια μετά, η Honda, μέσω της Acura, είναι έτοιμη να το αναβιώσει.

Η πρώτη κίνηση ήταν να κυκλοφορήσει τα πρώτα Integra στην αγορά της Κίνας, και τώρα η Acura παρουσίασε επίσημα το πρωτότυπό της για το νέο όχημα, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Αμερική μέσα στο 2022.

Ως πρωτότυπο, αποτελεί η τελευταία έκδοση πριν από αυτήν της παραγωγής, οπότε είναι πολύ κοντά στο τελικό προϊόν που θα φτάσει στις αντιπροσωπείες.

Δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από το TLX, αλλά και το νέο Civic, με το έντονο κίτρινο χρώμα που έχει ντυθεί να παραπέμπει σε αυτό του σύγχρονου NSX.

Φέρει, μάλιστα, και ένα διακριτικό 'Integra' badge στο πίσω μέρος, πέραν των αυτοκόλλητων στα πλάγια, όντας πρωτότυπο βεβαίως.

Επίσης, διαθέτει ζάντες 19 ιντσών βαμμένες σε μαύρο ματ με πέντε ακτίνες, ενώ έχει Brembo φρένα και δαγκάνες ντυμένες σε Indy Yellow.

Σε ό,τι αφορά τον κινητήρα, το νέο Integra τροφοδοτείται από ένα μοτέρ 1,5 λίτρων, υπετροφοδοτούμενο με τέσσερις κυλίνδρους, βγαλμένο από το Civic Si. Πιθανότατα να διαθέτει και την ίδια ιπποδύναμη, στα 200 HP, με ροπή στα 260 Nm, και 6τάχυτο, χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.