Αυτό είναι το Suzuki Jimny του 2022!


Το Suzuki Jimny γίνειται πιο αποδοτικό και με διευρυμένο εξοπλισμό για το 2022, ενώ αναμένουμε με ανυπομονησία και την 5θυρη εκδοχή του.

  • 22/9/2021

Μπορεί στην Ευρώπη οι αυστηροί κανονισμοί των εκπομπών ρύπων να του έβαλαν εμπόδια στην εμπορική του πορεία -ως επιβατικό, αφού συνεχίζει να διατίθεται ως επαγγελματικό, όμως το Jimny  είναι άκρως επιτυχημένο και συνεχίζει να υπάρχει και να πουλιέται σε πολλές αγορές παγκοσμίως.

Η Suzuki  ανακοίνωσε τώρα διάφορες μικρές αλλαγές στη σειρά Jimny  και Jimny Sierra στην τοπική της αγορά, την Ιαπωνία. Το νέο Suzuki Jimny του 2022 βελτιώνεται από άποψη απόδοσης και παρουσιάζει διευρυμένο εξοπλισμό. Αυτές οι αλλαγές δεν ισχύουν για την Ευρώπη, όπου το ιαπωνικό μοντέλο πωλείται μόνο ως επαγγελματικό όχημα.

Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Suzuki με το Jimny  στην Ευρώπη, η αλήθεια είναι ότι μακριά από τα σύνορά μας η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Οι κανονισμοί για τις εκπομπές δεν είναι τόσο αυστηροί και ο Ιάπωνας κατασκευαστής μπορεί να διατηρήσει ένα από τα πιο δημοφιλή SUV. Και με στόχο να συνεχίσει να ενισχύει τις πωλήσεις του, η Suzuki παρουσιάζει διάφορα νέα χαρακτηριστικά στη γκάμα του Jimny.

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η ιαπωνική εταιρεία δεν δείχνουν καμμία εμφανή αλλαγή από το μοντέλο που ξέρουμε, κάτι που είναι πολύ λογικό αφού μιλάμε για ένα άκρως πετυχημένο σχέδιο που ξεχωρίζει και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές.

Ποιες βελτιώσεις έχουν γίνει; Πρώτα απ’ όλα, στο τεχνικό κομμάτι τα μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με αυτόματο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων διαθέτουν τώρα τη λειτουργία Start & Stop, η οποία αυξάνει το επίπεδο απόδοσης του ιαπωνικού off-roader.

Οι υπόλοιπες αλλαγές έχουν να κάνουν με τον εξοπλισμό. Το Jimny περιλαμβάνει πλέον νέους αυτόματους προβολείς και κάλυμμα για τον εφεδρικό τροχό στην πίσω πόρτα.

Για να το ξαναδούμε στην Ευρώπη μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουμε κάποιο νέο από τον τομέα των κινητήρων, ώστε να πληροί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ρύπων, κάτι που φημολογείται εδώ και καιρό ότι πρόκειται να πράξει η Suzuki.