Αυτό είναι το ταμπλό του πρώτου ηλεκτρικού Honda!


H ιαπωνική εταιρία θα παρουσιάσει σε μερικές εβδομάδες το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα μπει στην παραγωγή τέλη 2019.

  • 14/2/2019

Η Honda έχει ήδη προαναγγείλει την παραγωγή του πρώτου της EV που τόσο χρειάζεται ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα αυστηρά όρια ρύπων και από την στιγμή που μοντέλα όπως το CR-V δεν διαθέτουν diesel έκδοση. Πριν από μερικές μέρες οι Ιάπωνες είχαν δώσει στην δημοσιότητα την πρώτη εικόνα του χαριτωμένου Urban EV που θα παρουσιαστεί αρχές Μαρτίου στην Γενεύη.

Και πρόσφατα η Honda μας δίνει ένα ακόμη στοιχείο που αφορά στο εντυπωσιακό ταμπλό με την μεγάλη στενόμακρη οθόνης στο μέσο και μια μικρότερη μπροστά από το τιμόνι. Στις φωτογραφίες φαίνεται το ηλεκτρικό Honda να έχει την υποδοχή φόρτισης στο μπροστινό του μέρος και λίγο ψηλότερα στην μάσκα.

Μέχρι τώρα η Honda δεν έχει δώσει περαιτέρω στοιχεία αλλά όπως φαίνεται οι μπαταρίες βρίσκονται στο δάπεδο και θα προσφέρουν αυτονομία για περίπου 200-250 km. Το μέγεθος του πρώτου ηλεκτρικού Honda θα είναι λίγο μικρότερο από ένα Jazz και θα έχει πεντάθυρη πρακτικότητα. Λογικά θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τέλη του έτους με αρχές του επόμενου.