Αυτό θα είναι το νέο Jeep Grand Cherokee


Ένα από τα πιο εμβληματικά αμερικανικά αυτοκίνητα ετοιμάζεται να περάσει στην επόμενη γενιά του και παίρνουμε μια πρώτη γεύση από την τελική του εμφάνιση.

 

  • 5/7/2020

Το ολοκαίνουργιο Jeep Grand Cherokee θα είναι μία από τις πιο σημαντικές νέες παρουσίες για τους Αμερικανούς μέσα στην χρονιά, όμως η πανδημία του COVID-19 έχει ρίξει πίσω το χρονοδιάγραμμα της επίσημης πρεμιέρας του.

Έτσι θα αρκεστούμε σε δύο renderings τα οποία μάλλον αποδίδουν με την μέγιστη δυνατή ακρίβεια την τελική εικόνα του αυτοκινήτου. 

Η νέα γενιά η οποία έχει τον κωδικό FL θα έχει αρκετές αλλαγές, μεταξύ των οποίων και την δυνατότητα για επταθέσια διάταξη όπως έχει φανεί από κατασκοπευτικές εικόνες που δημοσιεύτηκαν πριν λίγο καιρό. 

Από όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα θα είναι μεγαλύτερο σε όλες του τις διαστάσεις και με μακρύτερο μεταξόνιο, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχουν σημαντικά μεγαλύτεροι χώροι για τους επιβάτες. 

Τα σκίτσα που προέρχονται από το ρωσικό site Kolesa εμφανίζουν ένα εντυπωσιακό εμπρός μέρος με νέα γρίλια και διαφορετικά φωτιστικά σώματα τόσο εμπρός όσο και πίσω, για να γίνει λίγο πιο μοντέρνο και δυναμικό. 

Σε ότι αφορά την πλατφορμα πιθανόν να χρησιμοποιεί την αντίστοιχη της Alfa Romeo με την ονομασία Giorgio κάτι που σημαίνει ότι θα είναι αρκετά διαφορετικό σε οδηγικό χαρακτήρα από τα τυπικά αμερικάνικα μεγάλα SUV αλλά και ελαφρύτερο.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες, υπάρχει η πληροφορία ότι θα το δούμε και με έναν δίλιτρο turbo όπως στο Wrangler, κάτι που αποτελεί ευχάριστα νέα για τις ευρωπαϊκές αγορές. Θα υπάρχει επίσης ο Pentastar V6 αλλά και οι κλασικοί V8 της εταιρίας.