Αυτό το Audi R8 των 1.300 PS κάνει το 0-100 km/h σε 1.3 sec (video)


To πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι ότι το κατάφερε χωρίς να πειραχτεί κανένα απ’ τα εσωτερικά μέρη του κινητήρα.

  • 13/1/2022

Αποτελεί κοινό μυστικό μεταξύ των βελτιωτών πως ο V-10 κινητήρας FSI των 5.2 λίτρων του Audi R8 προσφέρει… πεδίον δόξης λαμπρόν σε όσους αρέσκονται στα πειράγματα, δημιουργώντας παράλληλα προοπτικές για ασύλληπτα υψηλές επιδόσεις.

Με αυτό το δεδομένο ο αμερικανικός εισαγωγέας αγωνιστικών ανταλλακτικών T1 Race Development αποφάσισε να καταπιαστεί με ένα καινούργιο R8 προκειμένου να πειραματιστεί για το πόσο μακριά μπορεί να πάει τη δύναμή του, χωρίς να πειράξει κανένα από τα εσωτερικά μέρη του κινητήρα.

Μετά από αρκετή έρευνα και μπόλικη σκέψη σχετικά με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν, τοποθέτησαν ένα διπλό turbo της AMS μαζί με ένα σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου που αναπτύσσουν οι ίδιοι και τα έθεσαν υπό τον έλεγχο ενός εγκεφάλου της MoTeC. Το μόνο μηχανικό μέρος που «πειράχτηκε» ήταν η αναβάθμιση του κιβωτίου προκειμένου να τα βγάλει πέρα με τη νέα, «δαιμονισμένη» ροπή.

Όλα τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα το R8 να εμφανιστεί στον αγώνα dragster TX2K στο Texas και να πετύχει μια εντυπωσιακή επιτάχυνση, με το 0-100 km/h να έρχεται σε μόλις 1.3 sec.! Σύμφωνα με τον βελτιωτή, σημαντικό ρόλο σε αυτή την επίδοση, έπαιξε η παρουσία των beadlocks στου τροχούς που βοήθησαν το αυτοκίνητο να βγάλει άμεσα όλη τη ροπή μειώνοντας στο μέγιστο το ανεπιθύμητο «σπινιάρισμα».

Δείτε το video…