Αυτό το Audi R8 έχει manual κιβώτιο και 1.500 PS!


Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα Audi R8 που συνοδευόταν με ένα αυτόματο κιβώτιο. Όλα άλλαξαν, όμως, όταν οι καλοί «ιππότες» του αμερικανικού βελτιωτικού οίκου ανέλαβαν δράση…

  • 12/1/2022

Καλύτερα να πιάσουμε το παραμύθι απ' την αρχή του… Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα Audi R8 που συνοδευόταν με χειροκίνητο κιβώτιο.  Όμως αυτή η ωραία ιστορία έλαβε τέλος το 2015 όταν η γερμανική εταιρία κυκλοφόρησε τη δεύτερη γενιά του μοντέλου που συνοδεύτηκε με την εξαφάνιση του τρίτου πεντάλ και την προσθήκη ενός αυτόματου 7τάχυτου κιβώτιου διπλού συμπλέκτη Stronic.

Το καλό, όμως, στα περισσότερα παραμύθια κυριαρχεί στο τέλος. Στη δική μας ιστορία τον ρόλο του «ιππότη» ανέλαβε ο βελτιωτικός οίκος Underground Racing που εδρεύει στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ και είναι γνωστός για τις μετατροπές που κάνει σε Lamborghini Huracan και Audi R8

Πριν από λίγο καιρό ένας κάτοχος του γερμανικού μοντέλου από το Texas, ζήτησε απ’ τους βελτιωτές να προχωρήσουν σε μία ολική αναμόρφωση του οχήματός του η οποία, μεταξύ άλλων, εκτόξευσε την ιπποδύναμη στους 1.500 PS. Το πιο σημαντικό στοιχείο του όμως δεν είναι αυτό, αλλά η αντικατάσταση του συστήματος μετάδοσης με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, προκειμένου ο κάτοχος να μπορεί να χαρεί αυτή την ισχύ στο έπακρο. 

 

Σύμφωνα με τους μηχανικούς του νέο κιβώτιο προήλθε από ένα R8 του 2012 και έπρεπε να πραγματοποιηθούν μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων προκειμένου να «κουμπώσει» άψογα στα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου.

Κοιτάζοντας κανείς τις  φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Underground Racing μπορεί να διαπιστώσει πως η εμφάνιση της κεντρικής κονσόλας δεν έχει αλλοιωθεί, παρά την προσθήκη του νέου λεβιέ. Την ίδια στιγμή ο βελτιωτής στο ποστάρισμά του τόνισε πως το R8, μετά τις μετατροπές, είναι τόσο ευχάριστο στην οδήγηση που προτείνει στην Audi να σκεφτεί πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να προσθέσει τη συγκεκριμένη πρόταση στις διαθέσιμες επιλογές της.

Φυσικά το κόστος της μετατροπής δεν είδε το φως της δημοσιότητας. Ωστόσο αν σκεφτεί κανείς πως η χρέωση για την απλή αναβάθμιση ενός R8 ξεκινά από 49.000 δολάρια και ξεπερνά τις 175.000 δολάρια, ανάλογα με το που θα φτάσει η ιπποδύναμη, τότε το κόστος του συγκεκριμένου εγχειρήματος σίγουρα θα ήταν ιδιαίτερα τσουχτερό.

Πηγή: Underground Racing